Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kňažko i Markovič si vystrelili z Fica: Premiérkou by mala byť Trošková, snáď od nej nič nechytil

Kňažko i Markovič si vystrelili z Fica a aktuálnej politickej situácie
Kňažko i Markovič si vystrelili z Fica a aktuálnej politickej situácie (Zdroj: Foto: SITA/Marko Erd, Diana Černáková, TASR/Jakub Kotian, )

BRATISLAVA - Politika sa dostala aj do odovzdávania cien OTO. K súčasnej politickej situácii sa vyjadril Milan Kňažko, ktorého uviedli do siene slávy, či Milan Markovič. Servítku si pred ústa veru nekládli. Niektoré osobnosti sa vyjadrili aj na adresu Ficovho výroku, že na východe nič nie je.

Galavečer OTO, ktorý včera večer naživo odvysielala RTVS, nebol tento rok len o oceneniach. Viacerí ocenení reagovali na súčasnú politickú situáciu na Slovensku. Najvýraznejší komentár predniesol Milan Kňažko. Toho uviedli do siene slávy.

Premiérka Trošková, minister financií Bašternák

Kňažko na úvod poďakoval mladým ľuďom, ktorí podľa neho svojimi názormi na námestiach vnášajú do našej krajiny nádej a prirovnal súčasnú situáciu k roku 1989. "Hovorili mi, aby som sa nevyjadroval k aktuálnej situácii, že je to nevhodné, ale je tu toľko nevhodného okolo nás. Dovoľte, aby som sa poďakoval tým mladým ľuďom, že nám prinášajú nádej," povedal Kňažko.

Ironicky sa dotkol aj rekonštrukcie vlády. "Aby som sa vyjadril aj k rekonštrukcii vlády. Navrhujem, že ministrom financií by sa mal stať Bašternák, ministrom vnútra Kočner a premiérkou Trošková. Trošková už niečo pochytila, dúfajme, že pán premiér nechytil niečo od nej," vyjadril sa na adresu súčasnej vládnej koalície. Cenu odovzdával Kňažkovi šéf RTVS Jaroslav Rezník.


OTO 2018: Gregorová v priamom prenose úplne bez hanby, odfajčila Sajfu a priznala záľubu v mladých chlapoch!


Kto ma pozval? Soros?

Kňažko nebol jediný, ktorý sa na adresu stavu politiky vyjadril. Jedným z nich bol aj humorista Milan Markovič. Ten zavtipkoval na adresu sorosovskej karty, ktorú vytiahol Fico ešte ako premiér. "Niečo sa deje, že to risknú – mňa a v priamom prenose. Kto je za tým, žeby Soros? Ale prestaňme citovať neúspešných. Sú také mená, že neviete, kto sa za kým skrýva. Že vraj aj Ficko sa dnes volá Pellegrini," povedal Milan Markovič.

Vraj na východe nič nie je

Niektoré z osobností sa komentovali výrok Roberta Fica, že na východe Slovenska nič nie je. "Prišiel som dnes z východu, kde vraj nič nie je, tak tam aspoň Ota prinesiem," vyhlásil Jozef Kubáni, ktorý si prebral cenu za redaktora spravodajstva. "Chcem pozdraviť východné Slovensko, lebo si nemyslím, že tam nič nie je," povedal moderátor Matej "Sajfa" Cifra.

Vyjadril sa aj rodený Prešovčan Michal Hudák, ktorý si druhýkrát po sebe odniesol cenu za herca roka. "Milujem túto krajinu, tak si ju prosim upracme."

Viac o téme: Robert FicoOTOMilan KňažkoMilan Markovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu