Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tajnostkárska SaS: Vopred nepovie, koho bude voliť za šéfa RTVS

Jana Kiššová
Jana Kiššová (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Poslanecký klub SaS bude o novom generálnom riaditeľovi Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) hlasovať podľa svojho vedomia a svedomia. Vopred nepovie, koho bude voliť. Strana to oznámila po tom, čo si dnes klub vypočul kandidátov na tento post. Prvé kolo voľby sa uskutoční v parlamente vo štvrtok 15. júna.

"Dozvedeli sme sa zaujímavé informácie o kandidátoch na generálneho riaditeľa, ako aj o ich projektoch a predstavách riadenia a smerovania tejto verejnoprávnej inštitúcie. Sme radi, že využili svoju príležitosť a prišli na klub najsilnejšej opozičnej strany prezentovať svoje predstavy," uviedla podpredsedníčka SaS Jana Kiššová.

Dodala, že SaS záleží na tom, akým spôsobom sú použité koncesionárske poplatky daňových poplatníkov. Od novozvoleného riaditeľa bude očakávať okrem všeobecných požiadaviek na kvalitu a objektivitu spravodajstva najmä efektívne hospodárenie RTVS. "So zdôvodnením opodstatnenosti nákladov, zamestnanosti, ako aj platieb za služby objednávané z externého prostredia," doplnila Kiššová. 

O post generálneho riaditeľa RTVS sa uchádza osem kandidátov. Peter Abrahám, Richard Dírer, Fedor Flašík, Václav Mika, Jaroslav Rezník, Michal Ruttkay, Zuzana Ťapáková a Stanislav Velitzky. Ak v prvom kole nezíska žiaden z kandidátov nadpolovičnú väčšinu hlasov, najlepší dvaja postúpia do druhého kola. To sa uskutoční 22. júna.

Viac o téme: SaSRTVS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu