Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Igor, zaplatíš milión? Poslanec nachytaný na hruškách: VIDEO Vulgárne nadávky a správanie burana

Igor Matovič sa neudržal pri predsedovi parlamentu. Zobraziť galériu (5)
Igor Matovič sa neudržal pri predsedovi parlamentu. (Zdroj: FOTO: TASR/archív)

BRATISLAVA - Nadávky ako v krčme! Potom, čo vyprovokoval predseda parlamentu Andrej Danko Igora Matoviča, líder OĽaNO sa neudržal a spustil spŕšku vulgarizmov. Matovič pritom sľuboval, že dá každému milión eur, keď ho prichytí správať sa vulgárne. Takže, Igor, máš peniaze pripravené?

Prednedávnom sľuboval Matovič, že keď ho niekto prichytí vulgárne nadávať, dostane rovný milión eur. Sám sa totiž vystatuje, že on drsné slová nepoužíva. Ako si všimli viacerí ľudia v diskusiách pod článkami po včerajšom extempóre v parlamente, ich Matovič môže začať pomaly šetriť.

Igor, zaplatíš milión? Poslanec
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FOTO: TASR/archív)

V parlamente počas rozpravy k letom prezidenta Andreja Kisku bolo včera poriadne rušno. Do vlasov si skočili Igor Matovič a Andrej Danko. Všetko začal predseda útokom na šéfa OĽaNO. „Keď ma niekto oslovuje pán kapitán a má podvodom modrú knižku od toho istého lekára ako má pán Viskupič (Matovičov bratranec – pozn. red.), tak mi je na usmiatie, lebo ja som si tú vojnu odkrútil a viem, aké je to ťažké. Ja som nebol podvodníček a nevymýšľal som si choroby. Žiaden maják ráno nepoužívam a pán Matovič, nepovedal som Vám, že ste chudák a že mi to vrátite a že sa mi budete zase vyhrážať, ako mi zničíte život. Mne ste ukradnutý. Je mi vás oboch ľúto, že máte také diagnózy, že ste dostali modré knižky. Ja som celkom hrdý na to, že som bol na vojne,“ zaútočil Danko na svojho soka. Tieto reči nevydržal Matovič, ktorý sa postavil a vydal sa z poslaneckej lavice smerom k Dankovi.

Igor, zaplatíš milión? Poslanec
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FOTO: TASR/archív)

V sále bolo počuť krik a smiech smerákov, ktorí sa bavili na Dankových posmeškoch. Medzitým sa Matovič blížil pomalým krokom k Dankovi a zastavil sa tesne pred ním. Následne sa chystal prehovoriť mu do duše. „Idete mi povedať svoju diagnózu?“ opýtal sa Matoviča Danko, keď sa k nemu priblížil. „Idem ti povedať, že si idiot,“ kontroval Matovič. Podľa našich informácií mu mal tiež nadávať do debilov a mal mu povedať, že „zhynieš“. Z poslaneckých lavíc kričal na Danka aj Viskupič, ktorý bránil svojho kolegu a bratranca.

Igor, zaplatíš milión? Poslanec
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FOTO: TASR/archív)

Po chvíli prišiel svojho predsedu brániť SNS-ák Štefan Zelník, ktorý Matovič chytil za ruku a snažil sa ho zrejme odtiahnuť. „Štefan, nechaj ho,“ krotil ho Danko. „Nechaj ma,“ odťahoval sa Matovič od Zelníka.

Slovná prestrelka pokračovala medzi obomi kohútmi. „Pán Matovič, ukľudnite sa a nenadávajte. Prosím Vás, nenadávajte v rokovacej sále“ opakovane upokojoval Matoviča podpredseda parlamentu Andrej Hrnčiar. Podľa našich informácií však Matovič vynadal aj podpredsedovi SNS Antonovi Hrnkovi. Pri faktickej poznámke poslanca Antona Hrnka k nemu Matovič mal pristúpiť a povedať „keď ešte raz spomenieš tlačový stroj, rozbijem ti papuľu.“

Pozrite si VIDEO roztržky v parlamente

Andrej Danko a Igor Matovič

Viac o téme: ParlamentIgor MatovičAndrej DankoAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu