Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Sulík sa vysmial slniečkárom: Kontroverzné vyjadrenie o islame, ktoré rozdelilo internet!

Zobraziť galériu (2)

BRATISLAVA - Šéf liberálov Richard Sulík si servítky pred ústa rozhodne nedáva. Vo svojom poslednom statuse na Facebooku sa pustil do islamu a slniečkárov, čím vyvolal rôznorodé reakcie.

Predsedu SaS pobúril incident, pri ktorom sýrski rebeli odrezali hlavu malému chlapcovi, aby sa neskôr ospravedlnili, že to bola individuálna chyba. "Neverím, že toto je prvý prípad a neverím, že USA ako hlavný "exportér" demokracie toto nevie. Je to strašidelný, ohavný čin," pohoršuje sa Sulík.

Europoslanec ďalej poznamenáva, že "slniečkári možno budú tvrdiť, že je to zlyhanie jednotlivcov". Sulík v tom má ale jasno. "Ja tvrdím, že islam je v rozpore s našou kultúrou a prostredníctvom množiacich sa teroristických útokov je islam priamym ohrozením našej kultúry a civilizácie."

Status Richarda Sulíka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB / Richard Sulík)

Príspevku udelilo "like" takmer dve tisíc Slovákov, no našlo sa aj množstvo takých, ktorí Sulíka skritizovali. "Pán Sulík, toto je tak hrubo cez čiaru, že normálnemu jedincovi, ktorý dokáže vnímať kontext, sa rozum zastavuje. Prekonali ste výrok Roberta Fica o monitorovaní moslimov na Slovensku a postavili ste sa do čela xenofóbnych a rasistických nálad na Slovensku. Ako líder opozície. Gratulujem," napísal novinár Filip Obradovič z týždenníka TREND.

"Rozmýšlam, čo sa vyskytne skôr v ISIS rekrutačnom videu. "Slniečkári", alebo statušteky a iná produkcia od ľudí, čo všetkým zúčastneným pripomínajú, že Západ je vo vojne a je ohrozený celým nekompatibilným Islamom," ironizoval na Facebooku aktivista Martin Dubéci.

SaS by sa mala zamyslieť, tvrdí Havran

Reagoval aj známy moderátor, teológ a publicista Michal Havran, ktorému sa slová šéfa SaS nepáčili. "Vyhlasovať, že islam, ktorý má zásadný podiel na tom, ako dnes v Európe premýšľame a tvoríme, je presne takým útokom na civilizáciu, v ktorej žijeme a kultúru formovanú od neolitu, cez monoteizmus a osvietenstvo, herézy a ceremónie až po Pokémnov a fet."

Podľa jeho slov majú politici povzbudzovať k porozumeniu a nie šíriť postoje odsudzujúce miliardu moslimov. "SaS by sa mala zamyslieť, o akého voliča a aku spoločnosť zápasí. O mňa už napríklad ani nemusia."

Viac o téme: IslamRichard Sulík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu