Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Odhalil kauzu CT, no sám je obvinený: Od Suchánka žiadajú vysvetlenie pochybného tendra

Alan Suchánek
Alan Suchánek (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Tender na nákup CT prístroja v piešťanskej nemocnici, v ktorom mal figurovať poslanec Alan Suchánek (OĽaNO-NOVA), sa dnes bude riešiť na mimoriadnom zasadnutí parlamentného výboru pre zdravotníctvo. Suchánek je jeho podpredsedom.

O zvolanie požiadali všetci koaliční poslanci vo výbore, priblížil jeho šéf Štefan Zelník (SNS). Podľa jeho slov je lepšie, keď sa veci vysvetlia priamo a nie v kuloároch. Suchánek ešte predtým vystúpi na tlačovej konferencii.

Na prípad reaguje aj ministerstvo zdravotníctva, ktoré so Suchánkom počítalo do komisie na centrálny nákup CT prístrojov pre štátne nemocnice. "Vzhľadom na aktuálne informácie, ktoré priniesol týždenník Plus 7 dní, je vhodné, tak ako v iných prípadoch, aby bol priestor na preverenie a prešetrenie akýchkoľvek pochybností a nateraz Ministerstvo zdravotníctva SR z dôvodu zachovania maximálnej objektívnosti a nestrannosti nebude nominovať poslanca A. Suchánka do tejto komisie," uviedla hovorkyňa rezortu Stanislava Pondelová.

Opozičný poslanec je známy pre medializáciu kauzy nákupu piešťanského CT, pre ktorú skončili ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominantka Smeru-SD) a predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD). V pôvodnej súťaži v roku 2012 mal však podľa týždenníka Plus 7 Dní Suchánek presadzovať údajne najdrahšiu a nevyhovujúcu techniku.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) ho preto vyzval, aby sa vzdal mandátu a odňali mu titul Biela vrana. Suchánek vyhlásil, že sa cíti nevinný a mandátu sa nevzdá. Aliancia Fair-play a Via Iuris, organizátori ocenenia Biela vrana, následne avizovali, že preveria prípad obstarávania CT prístroja v piešťanskej nemocnici z roku 2012. Prípad prešetruje aj Generálna prokuratúra SR.

Viac o téme: CTAlan Suchánek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu