Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Matovič pred voľbami podrazil Bugára: Voľte radšej SMK, na juh poslal štvrť milióna letákov

Matovič tesne pred voľbami vyzdvihol SMK miesto Bugárovej strany Most-Híd. Zobraziť galériu (2)
Matovič tesne pred voľbami vyzdvihol SMK miesto Bugárovej strany Most-Híd. (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA – Predvolebný boj vrcholí. Igor Matovič sa rozhodol, že tvrdo podkope Bélu Bugára zo strany Most-Híd, a to pár dní pred voľbami. Na južné Slovensko poslal 250-tisíc letákov, v ktorých voličov vyzýva, aby volili, ak už nie jeho stranu OĽaNO, tak aspoň SaS alebo SMK, teda priamu Bugárovú konkurenciu.

Vyzýva ich k tomu podľa vlastných slov preto, lebo tieto dve strany povedali, že by vo voľbách určite nešli s vládnou stranou Smer do koalície. Dvojjazyčný leták s názvom Zoberme spravodlivosť do vlastných rúk doslova prosí, aby ľudia volili strany, ktoré jednoznačne vylúčili povolebnú spoluprácu s premiérom Robertom Ficom.

Podľa neho sú to strany Sloboda a Solidarita Richarda Sulíka a SMK Jozefa Berényiho: „Ak sa tieto dve strany do parlamentu dostanú, je veľká šanca, že sa nám podarí Slovensko spoločne zachrániť.“ Opýtali sme sa vedenia strany Most-Híd, ako na celú vec reagujú, no odpoveď bola veľmi vágna. Nebudeme komentovať volebné aktivity iných strán. My sa sústredíme na oslovovanie voličov naším programom Občianska vízia,“ napísal nám odpoveď hovorca strany Matej Kováč. Berényiho nie až tak negatívny vzťah ku kontroverznému maďarskému premiérovi Orbánovi Matovičovi zrejme neprekáža.

Matovič pred voľbami podrazil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky)

Opýtali sme sa aj na jeho vyjadrenie: Slovensko stojí na križovatke tak, ako v roku 1998. Buď sa všetci čestní ľudia spoja bez ohľadu na národnosť, alebo nám bude naďalej vládnuť banda zlodejov spolu s SNS. SMK opustila tému autonómie a vyhodila z kandidátky kandidáta, ktorý chcel touto témou štvať Maďarov proti Slovákom. Zároveň platí, že ak sa SaS a SMK do parlamentu dostanú, vznikne vláda bez Smeru a SNS, ak sa nedostanú, je vysoko pravdepodobné, že nám budú vládnuť naďalej zodeji. Pevne veríme, že Most-Híd bude v budúcom parlamente a ak budú mať stredopravé strany väčšinu, že sa k nám pridá. V letáku sme uviedli len tie strany, ktoré jednoznačne vylúčili vládu so Smerom, tak ako my.

SMK a Most-Híd pritom dlhodobo vedú boj o podstatnú časť voličov žijúcich na juhu Slovenska, v blízkosti Maďarska. Obe strany im ponúkajú ústretovejší prístup k používaniu maďarského jazyka v tejto oblasti. Matovič tak vedome podporil Bugárovu konkurenciu.

Viac o téme: Igor MatovičBéla BugárSMKMost-HídOĽaNOVoľby 2016Jozef Berényi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu