Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Kiska by chcel nový vládny špeciál: Ľudia sa pri našom pristávaní len usmievajú!

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Kúpa nového alebo staršieho lietadla do slovenskej vládnej letky by bolo možno prospešné. V relácii Rádia Expres Braňo Závodský Naživo to uviedol prezident SR Andrej Kiska.

"Je pravdou, že niektoré dve menšie lietadlá, pokiaľ sa nemýlim, majú viac ako 30 rokov a človek nemá vždy ten vnútorne najbezpečnejší pocit," uviedla v relácii hlava štátu. 

Lietadlo Tupolev Tu-154 M tiež podľa Kisku vyvoláva mierne úsmevy na tvárach, keď s ním niekde pristanú. Zároveň upozornil, že keď sa presúvajú do New Yorku na Valné zhromaždenie OSN, vládny špeciál musí medzipristávať. Napriek tomu Kiska tvrdí, že keď je toto lietadlo vo vládnej letke, treba ho využívať. "Ja som presvedčený, že piloti dbajú o to, aby sme nikdy neleteli s lietadlom, ktoré by bolo v nejakom kritickom stave," podotkol.

Kúpa nového alebo staršieho stroja do vládnej letky by ale bola podľa neho možno prospešná. "Aj z ekonomického hľadiska, ak by sa kúpilo nie celkom nové (lietadlo, pozn. red), len taká tá 'jazdenka', tak možno by sa to vrátilo naspäť," uviedol prezident. Podľa neho však nie je jeho úlohou otvárať s ministrom vnútra a vládou tému kúpy nového stroja vládnej letky, vie si však o tom predstaviť diskusiu.

Viac o téme: Andrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu