Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Smerácki starostovia šoférovali namol: Jeden dokonca s 3,33 promile, v neuveriteľnom čase!

Starosta obce Semerovo Ján Šima. Zobraziť galériu (2)
Starosta obce Semerovo Ján Šima. (Zdroj: Facebook)

VYŠKOVCE/SEMEROV – Dvaja smerácki starostovia si poriadne zavarili. Policajti ich nachytali ako šoférujú pod vplyvom alkoholu. Hlava obce Vyškovce na východe Slovenska v pondelok poobede nafúkala viac ako jedno promile. Šéf obce Semerovo v Nitrianskom kraji dokonca fúkol až vyše tri promile. Jedného čaká súd, druhý sa už verdiktu dočkal!

Starosta Semerova nafúkal 3,33 promile

„Policajti z Dvorov nad Žitavou zastavili 17. marca krátko pred 16.00 hodinou za obcou Kolta 55-ročného vodiča. Výsledok dychovej skúšky bol 3,33 promile alkoholu,“ informovala hovorkyňa Krajskej polície v Nitre Božena Bruchterová. Podľa našich informácií by malo ísť o starostu obce, smeráka Jána Šima. Hlava obce bola následne umiestnená do cely policajného zaistenia a bolo voči nemu vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Smerácki starostovia šoférovali namol:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Informáciu nám potvrdil aj jeho zástupca v obci Marián Kečkeš. „Nehovoril som s ním zatiaľ, ale zrejme to bude pravda. A bližšie sa k tomu preto nebudem vyjadrovať,“ zareagoval pre Topky.

O Šimovej vine dnes rozhodol súd. „V predmetnej veci Okresný súd dňa 19.03.2015 rozhodol tak, že obžalovanému uložil trest odňatia slobody na 6 mesiacov, pričom výkon trestu odňatia slobody podmienečne odložil na 2 roky,“ oznámil nám hovorca Krajského súdu v Nitre Mário Pivarči. Zároveň si starosta nezašoféruje tri a pol roka! Tiež sa zdal práva na odvolanie a tak rozhodnutie je právoplatné.

Starosta Vyškoviec nafúkal 1,19 promile

Policajti obvinili aj 53-ročného starostu obce Vyškovce Jána Mruza. „Obvinený viedol dňa 16.3.2015 v čase o 16:44 hod. osobné motorové vozidlo RENAULT THALIA, po ceste v obci Chotča smerom na Vyškovce. Tu bol zastavený a kontrolovaný hliadkou ODI Svidník kde bolo zistené, že viedol OMV v stave vylučujúcom spôsobilosť viesť motorové vozidlo s hladinou najmenej 0,57 mg/l miligramov (1,19 promile – pozn. red.) etanolu na liter vydychovaného vzduchu,“ informoval nás hovorca Krajského súdu Daniel Džobanik s tým,  že vodičovi na mieste zadržali vodičský preukaz. Na prípad upozornila RTVS.

„Videl som to tiež iba v správach. Ak je to pravda, tak ako starosta obce určite neurobil obci dobré meno,“ povedal Topkám Imrich Hamarčák z obecného zastupiteľstva.

Prípad ešte nebol doručený na prešovské súdy, ale podľa našich informácií, ktoré nám potvrdil hovorca Krajského súdu Michal Drimák, mu hrozí až jeden rok v base. Stíhajú ho na slobode.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu