Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dôchodcu (†80) na priechode zachytilo auto, zraneniam podľahol

Ilustračné foto
Ilustračné foto

STRÁŽSKE - V Strážskom, okres Michalovce, sa v utorok (17.3.) krátko po 18. hodine stala tragická dopravná nehoda. Osobné motorové vozidlo zn. BMW X5, ktoré viedol 41-ročný vodič z okresu Michalovce, sa zrazil s 80-ročným chodcom zo Strážskeho. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Košíc Jana Mésarová.

„Vodič viedol osobné motorové vozidlo po Mierovej ulici v meste Strážske v smere od Vranova nad Topľou, pričom sa pravdepodobne plne nevenoval riadeniu vozidla, v dôsledku čoho zachytil chodca, ktorý prechádzal po riadne vyznačenom priechode pre chodcov,“ uviedla hovorkyňa s tým, že pri dopravnej nehode chodec utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. 

U vodiča dychovou skúškou nebolo zistené požitie alkoholu. Na vozidle bola škoda vyčíslená na približne 1000 eur. Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. „Pre objektívne posúdenie príčiny a vzniku dopravnej nehody bude do trestného konania pribratý znalec z odboru cestnej dopravy. Bližšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania,“ uzavrela Mésarová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu