Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalšia demonštrácia, Slováci na nohách v Bratislave: Paška padol, opozícia má nový terč!

Ľudia sa zhromažďujú v Bratislave, aby protestovali proti korupcii Zobraziť galériu (9)
Ľudia sa zhromažďujú v Bratislave, aby protestovali proti korupcii (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V hlavnom meste sa opäť demonštrovalo. Ľudia vyšli do ulíc, aby vyjadrili svoj protest proti korupcii. Akciu organizujú niektorí opoziční poslanci a spolu s nimi prišli tisíce občanov na Námestie Slovenského národného povstania. Po tom, čo odstúpil Paška, teraz viacerí idú protestovať proti Smeru!

V Bratislave sa zhromažďovali ďalší a ďalší ľudia. Organizátori odhadujú, že prišlo až 5 tisíc ľudí. "Po piatkovej demonštrácii na Námestí SNP v Bratislave, kde prišlo vyše 2000 ľudí, pokračujeme v našom boji proti korupcii, Paškovi a celému Smeru! Práve preto je nevyhnutné, aby sme sa v pondelok 17. Novembra o 17:00, opäť po 25 -tich rokoch postavili na námestia a poslali jasný odkaz tejto vláde!" píše sa na stránke organizátorov.

Ďalšia demonštrácia, Slováci na
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Vyslovili sa aj 3 požiadavky pre premiéra Fica:

1. Zákaz obchodovania štátu a schránkových firiem.
2. Vytvorenie poslaneckého výboru, ktorý by preskúmal Gorilu.
3. Zákaz politických nominácií

Ďalšia demonštrácia, Slováci na
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Na záver zhromaždenia sa zahrala slovenská štátna hymna. Protest sa konal aj v piatok, kde demonštranti na čele s Hlinom, Lipšicom, Matovičom a Sulíkom žiadali Paškovu hlavu. Na veľké prekvapenie odstúpil už v po komunálnych voľbách. Ale davu to nestačilo a dnes kričal "Paška nestačí, Paška nestačí".  Taktiež by protestujúci chceli vyvodiť trestnoprávnu zodpovednosť voči ďalším vinníkom káuz.

Ľudia sa zhromažďujú v
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: FB)

Bývalý predseda parlamentu odôvodňoval svoje odstúpenie týmito slovami. "Záleží mi na tomto meste, záleží mi na Slovensku a už mám dosť. Preto je tu moja manželka. Nikto mi nebude rozvracať rodinu. Preto oznamujem, že napriek víťazstvu v referende odstúpim z pozície predsedu Národnej rady, lebo chcem, aby Slovensko fungovalo ako normálna krajina, aby politiku nerobilo zopár anarchistov na uliciach," vyhlásil Paška.

Ľudia sa zhromažďujú v
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: FB)

Signatári výzvy na odstúpenie Pavla Pašku z funkcie predsedu Národnej rady SR, europoslanec Richard Sulík, poslanci NR SR Daniel Lipšic, Igor Matovič a Alojz Hlina na včerajšom vyhlásení na Námestí SNP poďakovali tisícom ľudí, ktorí vykričali Pavla Pašku z funkcie.

Ľudia sa zhromažďujú v
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: FB)

Ako včera vyhlásil Igor Matovič, odstúpenie Pavla Pašku je prvý krok v boji proti korupcii. Podľa Matoviča porazila Pašku jeho vlastná pažravosť a strach Smeru z ľudí na námestiach. „Aj naďalej by sme mali byť veľmi ostražití a určite by sme nemali byť naivní, že Smer zrazu prestane len tak kradnúť. Smer tu zaniesol organizovaný systém okrádania štátu,“ vyhlásil.

Ľudia sa zhromažďujú v
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: FB)

Pavlovi Paškovi odkazuje, že „nie tí, ktorí prídu bojovať proti zlodejom v politike sú anarchisti, anarchista je politik, ktorý zneužije dôveru voličov na to, aby ich následne mohol okrádať.“

 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu