Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zmajkovičová chce preveriť odobratie chlapca matke

Renáta Zmajkovičová
Renáta Zmajkovičová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Podpredsedníčka NR SR Renáta Zmajkovičová (Smer-SD) chce preveriť odobratie trojročného chlapca biologickej matke a jeho zverenie do výchovy trnavskými súdmi starej matke.

Ako povedala dnes, vyžiadala si z úradu práce, sociálnych vecí a rodiny potrebné podklady. „Chcem obe, matku i starú matku navštíviť a zistiť skutkový stav, či matka sa nie je schopná postarať o dieťa alebo ide len o hru súdu,“ povedala Zmajkovičová s tým, že podľa niektorých poznatkov úradu práce jej nevychádza, že by matka nebola schopná starať sa o dieťa.

„Informáciu, ktorou sa zaoberal súd a mala byť dôvodom náhradnej starostlivosti, neposkytol úrad. To je pre mňa závažný fakt,“.

Najdôležitejšie podľa Zmajkovičovej je, aby dieťaťu bola poskytnutá dobrá starostlivosť, pretože nejde o matku, ani starú matku, ale o dieťa. „Úrad navštívil obe rodiny. Matka má nového partnera, ktorý sa chce s ňou starať o dieťa. V tomto spore nemôže byť víťaz matka ani stará matka, ale dieťa,“ dodala. Zmajkovičová sa už dnes stretla s matkou i otcom dieťaťa. Pokúšala sa stretnúť aj so starou matkou, ktorej dieťa bolo zverené predbežným opatrením. To sa jej však nepodarilo.

Krajský súd v Trnave odobral trojročného syna biologickej matke a zveril ho do náhradnej starostlivosti starej matke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu