Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zmajkovičová: Z politickej scény sa vytratila slušnosť a úcta

Renáta Zmajkovičová
Renáta Zmajkovičová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Zo slovenskej politickej scény a z komunikácie sa podľa podpredsedníčky NR SR Renáty Zmajkovičovej (Smer-SD) vytratila slušnosť a úcta. Ako povedala pre agentúru SITA, tento fenomén sa začal za predchádzajúcej vlády a pokračuje aj dnes, keď opozícia nebojuje za niečo, ale vždy len proti niekomu.

„Tak je to v prezidentskej kampani a tak je to aj na pôde NR SR,“ konštatovala. Podľa nej poslanci opozície majú veľký problém zúčastniť sa napríklad na oficiálnych akciách na štátnej úrovni, pretože im v tom bráni osobná nenávisť voči strane Smer-SD. „V politike by osobná nenávisť nemala mať miesto. Môžeme mať rozdielne politické názory, ale musíme zostať slušní, konštruktívni a bojovať za dobrú vec,“ povedala.

Boj opozície proti niekomu a nie za niečo sa naplno podľa Zmajkovičovej ukazuje aj pred prezidentskými voľbami napríklad vyhlásením, že nemôže dovoliť jednej politickej strane ovládnuť všetky inštitúcie. „Z čoho nás stále opozícia obviňuje, že máme dôveru občanov, že máme v NR SR 83 poslancov? Nie je predsa chybou Smeru-SD, že opozícia si dôveru občanov nevie získať,“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu