Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Gašparovič opäť jednotkou internetu: Vy ste analfabet? Máte to biele na čiernom!

Ivan Gašparovič opäť jednotkou internetu. Zobraziť galériu (7)
Ivan Gašparovič opäť jednotkou internetu. (Zdroj: internet)

BRATISLAVA – Vy ste analfabet? Veta, ktorú počuť za ostatných 24 hodín pomerne často. Prezident Ivan Gašparovič ju v pondelok adresoval novinárke denníka SME pri opakovaných otázkach v súvislosti s kauzou vymenovania Jozefa Čentéša do funkcie generálneho prokurátora. Ostrý slovník z úst hlavy štátu tak opäť rozvíril diskusiu o vhodnom výbere slov.


Netrvalo však dlho a na internete sa objavili koláže zabávačov, ktorí si na prezidentovi doslova zgustli. Veď posúďte sami.


Gašparovič opäť jednotkou internetu:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: internet)
Gašparovič opäť jednotkou internetu:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: internet)
Gašparovič opäť jednotkou internetu:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: internet)
Gašparovič opäť jednotkou internetu:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: internet)
Gašparovič opäť jednotkou internetu:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: internet)


Prezidentova otázka novinárke sa rozhodne zapíše do zoznamu brbtov, ktoré sa prezidentovi Gašparovičovi podarili vyriecť za dlhé roky jeho pôsobenia v politike:

"Vy ste analfabet?“ (prezident sa opýtal novinárky po opakovaných otázkach novinárov v súvislosti s kauzou vymenovania Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora)

"Ja som skoro 400 dní absolvoval cestami po Slovensku, čo je skoro jeden rok kompletne.“

"Na druhej strane si myslím, že Slovensko niekedy, žiaľbohu, a niekedy je to aj chvalabohu, že žiaľbohu, že na Slovensku predsa len tá pracovná sila je ešte stále lacnejšia a teraz, chvalabohu, že je lacnejšia.“ (reakcia na komparáciu pracovných podmienok)

"Za najvážnejšiu otázku pri stabilizácii regiónu západného balkónu... ehm... Balkánu...“ (počas Valného zhromaždenia OSN v New Yorku)

"Ja som veľmi rád, že aj v Organizácii spojených nádorov, názorov, spojených nádor, spojených národov.“

"Srbsko je krajina, ktorá dynamicky začala rozvíjať svoje hospodárstvo. Má veľký potenciál do budúcna v rozvoji turistiky. Srbské pobrežie…“ (vnútrozemný štát)

"Vojenská nemocnica mala byť ohodnotená pred predajom na jednu miliardu a niekoľko miliónov a stala sa akciovou spoločnosťou v hodnote 400 miliónov alebo tak nejako. Proste o polovicu menej.“

"Sme tu sami, tak to môžem povedať. Aj keď nie som členom Smeru, v tejto pozícii som prakticky členom Smeru a môj neúspech bude neúspech Smeru a môj úspech bude úspech Smeru.“ (počas prezidentskej kampane na mítingu strany Smer)

"Nesúhlasím s tými, ktorí hovoria, že je to protiústavný zákon. Je v rozpore s dvoma článkami ústavy a nie s celou ústavou.“ (o zákone o diaľniciach, ktorý umožňoval vyvlastňovanie pozemkov – Ústavný súd tento zákon nakoniec označil za protiústavný)

"Chcem vám poďakovať za podporu pri organizovaní stretnutia s novou hlavou katolíckej cirkvi pápežom Dominikom XVI.“ (opäť mená – Benediktom XVI.)

"Mali sa radovať za spoločným stolom. Bude radosť iná. Bude to smútok.“ (po havárii 42 slovenských vojakov, ktorí zahynuli počas návratu z misie v Kosove)

"Vždycky musím a to, čo si myslíte, že hovorím vaše myšlienky alebo jeho, viem, kam sledujete.“ (rozhorčená odpoveď na otázky o autorstve jeho knihy)

"Ja som vyslovil svoj názor aj pred pánom Majorom.“ (pán prezident myslel Tonyho Blaira)

"Rozhodnúť sa kandidovať do funkcie prezidenta hlavy štátu nikdy nie je jednoduché.“

"Gusto, poď to dokončiť. Mňa tam volajú k tomu starému ch ujovi...“ (v roku 1996  to I. Gašparovič povedal o vtedajšom prezidentovi M. Kováčovi)

"Odpoviem vám dvoma slovami - áno, máte pravdu.“ (na besede študentov tak odpovedal na otázku o znižovaní kvality školstva)

"Google slúži na rozhovory cez internet.“ (otázka – čo je to Google?)

 "Export politických zápasov do európskej politiky, ktorá v súvislosti s Libanonskou zmluvou stojí pred vážnymi rozhodnutiami...“ (prezident o Lisabonskej zmluve)

"Dali sme im, boha, novinárom.“ (výrok adresovaný Pavlovi Paškovi počas osláv opätovného zvolenia do funkcie prezidenta; na túto akciu pozval len vybraných novinárov)

 "Keďže som dostal rozhodnutie od pani podpredsedníčky Smeru...“ (za podpredsedníčku Smeru označil Ivetu Radičová)

"Myslím sociálne a cítim sociálne a myslím národne.“ (výrok na tlačovej konferencii po voľbách)

Našli ste aj vy zaujímavú koláž v súvislosti s prezidentovým výrokom? Pošlite nám ju na tipy@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu