Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zradca Biľak strávil 44. výročie okupácie s Rusmi: 10 rokov v luxusnom väzení!

Zobraziť galériu (11)
(Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Jeden z najnenávidenejších komunistických pohlavárov Vasil Biľak dožíva svoj život ako v rozprávke. Už vyše desať rokov sa skrýva vo svojej luxusnej vile, ktorú získal za pochybných okolností. Polícia ho za vlastizradu už nevyšetruje a nám sa podarilo nafotiť, že deň pred výročím okupácie v roku 1968 dokonca dostal návštevu z Ruskej ambasády. Podľa vrelých úsmevov jeho dcéry by sa až mohlo zdať, že u Biľaka sa oslavovalo vo veľkom, ale zrejme niečo iné.

Má sa výborne! Komunistický politik Vasil Biľak si podľa našich informácií vedie dobre. Napriek vysokému veku je fit, ale medzi ľudí aj tak nevychádza a skrýva sa za múrmi svoje luxusnej vily už od roku 2002. Skrýval sa tu aj v deň výročia okupácie. „Môj otec má už 95 rokov, návštevy neprijíma,“ povedala nám dcéra Nadežda.

V tejto vile žije Vasil Biľak
Zobraziť galériu (11)
V tejto vile žije Vasil Biľak  (Zdroj: Jan Zemiar)

Topkám sa však podarilo odfotiť návštevu, ktorá sa za Biľakom zastavila deň pred výročím vtrhnutia vojsk Varšavskej zmluvy. Pred jeho domom sa nám podarilo odfotiť muža, ktorý vystúpil z auta s poznávacou značkou Ruskej ambasády. Žena, ktorá muža sprevádzala mala v ruke tašku s nápisom v azbuke. Návštevu z ambasády privítala Biľakova dcéra Nadežda a jeho zať Jozef Švec. Úsmevy od ucha k uchu a Švecova polonahá hruď prezrádzali, že sa návšteve zjavne veľmi potešili. Dcéra komunistického funkcionára nám návštevu odmietla komentovať.

Biľak mal návštevu z Ruskej ambasády
Zobraziť galériu (11)
Biľak mal návštevu z Ruskej ambasády  (Zdroj: Jan Zemiar)

Tento mesiace oslávil 95. narodeniny. Podľa zdroja, ktorý sa s Biľakom osobne pozná, si oslavu poriadne užil. Biľakov vnuk má totiž narodeniny len deň pred ním. Podľa nášho zdroja je signátor zmluvy, ktorou pozval okupačné vojská na Slovensko, vo výbornom stave a nie je pripútaný k lôžku, oblieka sa sám a dokonca chodí aj von, ale vždy sa snaží maskovať. Údajne však má problémy s kĺbami. Celý deň  však pracuje na svojich pamätiach.

Biľakova pracovňa, v ktorej píše knihu pamätí
Zobraziť galériu (11)
Biľakova pracovňa, v ktorej píše knihu pamätí  (Zdroj: Jan Zemiar)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu