Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Smer sa chystá policajtom a vojakom zasadiť ranu istoty, tvrdí Galko

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko

BRATISLAVA - Rozhodnutie Smeru-SD nevalorizovať výsluhové dôchodky považuje exminister obrany a podpredseda SaS Ľubomír Galko za podvod vládnucej strany na širokej komunite policajtov a vojakov a ďalších príslušníkov ozbrojených síl. Ako povedal dnes pre agentúru SITA, Smer-SD v kampani pred voľbami sľuboval, že nebude vstupovať do vymožeností, ktoré majú príslušníci ozbrojených síl v aktívnej službe.

"Toto je jednoznačne retroaktívne zasiahnutie do pravidiel pre príslušníkov, ktorí už dnes slúžia," zdôraznil.
"My sme deklarovali, že treba urobiť poriadok vo výsluhových dôchodkoch, ale vždy sme deklarovali, že to chceme robiť len pre nových policajtov a vojakov, ktorí vstúpia do služby až po nadobudnutí platnosti novej legislatívy. Je to ďalšia rana istoty, ktorú dostali vojaci a policajti od Smeru a je už len na nich, aby si to zapamätali," vyhlásil Galko.

Výsluhové dôchodky vojakov, policajtov, hasičov či colníkov sa v roku 2012 nebudú valorizovať. Navrhuje to vládny Smer-SD, rieši to pozmeňujúcim návrhom k zákonu o zdravotnom poistení. Výsluhové dôchodky sa pôvodne mali od 1. júla zvýšiť o 3,05 percenta. Predložená úprava zákona o sociálnom zabezpečení policajtov a vojakov valorizáciu zastaví. Smer-SD totiž navrhuje, aby sa výsluhové dôchodky valorizovali iba v tom roku, v ktorom sa zvyšujú funkčné platy. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu