Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Gorilí protest v parlamentnej sále: Proti aktivistom zasiahla ochranka!

Parlament
Parlament

BRATISLAVA – V rokovacej sále parlamentu bolo dnes horúco. O rozruch sa postarali hneď dve skupiny aktivistov. Zasahovať "musela" aj parlamentná ochranka. Na poslancov dokonca dopadli aj nejaké papiere.

Podľa našich informácií bol medzi aktivistami aj Róbert Mihály. Chcel vyjadriť nesúhlas v spojitosti s kauzou Gorila ako i špinavými praktikami na slovenskej politickej scéne. Na balkóne vyvesil transparent. "Prišli sme vyzvať poslancov, aby konali. Prišli sme vyjadriť zhnusenie nad tým, ako z nášho štátu spravili banánovú republiku. Chceme, aby bola vyvodená trestnoprávna zodpovednosť všetkých spomínaných v spise, ktorí svojim mlčaním len potvrdzujú svoju vinu," reagovala jedna z účastníčok Alena Krempaská. Celú akciu si aktivisti natáčali na kameru.

Niekoľko príslušníkov ochranky upozornilo aktivistov, aby odišli z budovy. No tí reagovali slovami, že zasadnutie parlamentu je verejné, nenarúšajú konaním priebeh zasadnutia, ani svojím konaním neovplyvňujú rozhodnutia poslancov a tým pádom neexistuje legitímny dôvod na to, aby výzvu poslúchli. Na to jeden z ochrankárov zničil a zobral transparent aktivistovi Mihálymu. Následne ho aj s kolegami násilím vyniesli z budovy.

Mihály zavolal policajnú hliadku s tým, že chce podať trestné oznámenie na ochrankára pre odcudzenie a poškodenie majetku, ochrankár sa však schoval v budove a ani veliteľ ochranky parlamentu na výzvu aktivistu nereagoval.

Proti Gorile v parlamente

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu