Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Galko vracia úder: Kaliňák priznal, že riadi Pravdu!

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko

BRATISLAVA - Podpredseda strany Smer-SD Robert Kaliňák sa dnes priznal, že riadi denník Pravda. Na dnešnej tlačovej besede to vyhlásil exminister obrany a podpredseda SaS Ľubomír Galko. Dodal, že Kaliňák sa dnes priznal aj k tomu, že disponuje minimálne jedným celým spisom Vojenského obranného spravodajstva. "Konečne vieme, kto stojí za touto špinavou hrou proti strane Sloboda a Solidarita," vyhlásil Galko.

Kaliňákovo priznanie podľa Galka pomôže zistiť, akým spôsobom unikajú informácie z tajných služieb. Exminister odmietol, že by zverejňoval alebo podsúval akékoľvek prepisy telefonátov.

Robert Kaliňák (Smer-SD) dnes na tlačovej besede povedal, že sa pre odpočúvanie novinárky z denníka Pravda Vandy Vavrovej obráti na Generálnu prokuratúru SR. Kaliňák tvrdí, že exminister obrany Ľubomír Galko naplnil podstatu niekoľkých trestných činov a prekročil svoje právomoci verejného činiteľa tým, že Vojenským obranným spravodajstvom (VOS) nechal nezákonne odpočúvať Vavrovú a jej rozhovory s Kaliňákom VOS archivovala. „Podpredseda SaS Ľubomír Galko znovu zaviedol maniere ŠtB z päťdesiatych rokov a hrubým spôsobom, cez kľúčovú dierku, nezákonne špicľuje novinárov a politikov,“ povedal dnes na tlačovej besede. Navyše tvrdí, že prepisy rozhovorov novinárom podstrčil Galko. Odpočúvanie bolo podľa opozičného poslanca nelegálne, pretože v rozhovoroch s novinárkou sa nenachádzal predmet štátneho tajomstva.

Denník Sme dnes priniesol informáciu, že Kaliňák vyvíjal nátlak na Vavrovú, aby písala o niektorých témach, konkrétne napríklad o Galkovej rýchlej jazde. Politik jej podľa denníka hovorí, že ich nikto nebude podozrievať, keďže písali aj o jeho rýchlej jazde. Novinárka patrí k tým, ktorých odpočúvalo VOS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu