Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Deň pred Vianocami sa vyhlasovali miliónové tendre: Každých päť minút nový kšeft za štátne!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: topky, )

BRATISLAVA - Deň pred Vianocami sa štátni úradníci išli doslova pretrhnúť od práce! Každých päť minút bol vyhlásený tender za štátne peniaze. Robili tak v čase, keď sa drvivá väčšina chystá od pracovných povinností oddýchnuť a nepozerá práve na prsty úradníkom.

Krátko pred vianočnými sviatkami sa ohlásilo až 101 nových tendrov. Slovenskí úradníci sa veľmi poponáhľali. "Posledný pracovný deň pred Vianocami - 23.12. - bol na Slovensku vyhlásený nový tender na štátnu zákazku v priemere každých päť minút! V ten deň sa ohlásilo 101 nových zákaziek, čo je zhruba štyrikrát viac ako v bežný deň," upozornila na to Transparency International Slovensko (TIS) na Facebooku.

Celkovo podpísali zákazky v hodnote 16 miliónov. "Ak by štátni úradníci chceli naozaj prilákať čo najviac ponúk, nerobili by to v čase, keď mnoho ľudí má dovolenky a reálne začnú firmy pracovať až od 5teho či 7meho januára. Až 27 oznamov o tendroch celkovo za 16 miliónov eur má uzávierku už 12. januára," informuje TIS.

 

Pikošiek je naozaj dosť. Zmluvy takto ohlasovali obec Pata či Piešťany. Tie sa preslávili nemocnicou, kde sa nakupovalo predražené CT-čko, ktoré spustilo lavínu politických čistiek v Smere.

TIS si všimla naozaj zaujímavé súťaže. "Tak napríklad trojtisícová obec Pata pri Galante rozširuje z eurofondov kanalizáciu za 3,9 milióna, ale tak strašne sa ponáhľa, že ponuky bude otvárať už 9.1. A Piešťany, ktoré idú opravovať kolonádový most za viac ako milión eur, chcú ponuky otvárať už 12-teho ráno. A aby si ľudia náhodou nepozerali len tak súťažné podklady k zákazke, pýtajú si za získanie ich kópie neskutočných 342 eur."

Nezaháľali ani štátni ochranári prírody v Banskej Bystrici. Tí za 580 tisíc eur chcú projekt ochrany 34 vtáčích území. A čerešnička na záver - termín ponuky určili na 10. decembra.

Deň pred Vianocami sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR, Twitter)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu