Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kauza továrne na vakcíny v Malackách: SaS chce zastaviť jej výstavbu!

SaS zvažuje, že sa obráti na príslušné orgány kvôli predbežným opatreniam
SaS zvažuje, že sa obráti na príslušné orgány kvôli predbežným opatreniam

BRATISLAVA - Strana SaS podá v súvislosti s výstavbou továrne na vakcíny v Malackách trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a zároveň podá podnet na prokuratúru pre nezákonne vydané stavebné povolenie. Cieľom SaS je okamžite zastaviť stavbu.

" Dnes je známe, že stavebné povolenie bolo vydané v rozpore so zákonom. To je jedno, či úradníčka bola zavádzaná alebo rozhodla svojvoľne," povedal dnes na tlačovej besede poslanec NR SR za SaS Ľubomír Galko. SaS tiež zvažuje obrátiť sa na príslušné orgány, aby vydali predbežné opatrenie, ktoré by zastavilo nezákonnú činnosť, teda stavbu a práce na výstavbe pavilónu, pretože ide o čiernu stavbu, keďže stavebné povolenie je nezákonné.

Kauza továrne na vakcíny v Malackách podľa Galka graduje. Upozornil, že premiér Robert Fico ešte pred niekoľkými dňami tvrdil, že projekt za súčasných podmienok pokračovať nemôže. V médiách však odznela informácia, že sa v ňom pokračovať bude. "Ficova vláda si zakrýva oči pred úmyselným porušovaním zákona bývalým vedením Správy štátnych hmotných rezerv, obvodného úradu životného prostredia a Stavebného úradu v Malackách," zdôraznil Galko. SaS podľa neho nerieši, kde má byť továreň postavená, ale trvá na dodržiavaní zákonov. "To, že zodpovedné orgány nezabránili v ďalšom porušovaní zákona, považujeme za škandalózne," dodal.

O výstavbe pavilónu na výrobu vakcín v aktuálnej lokalite rozhodlo bývalé vedenie SŠHR na čele s Evou Hrinkovou. Otázniky pritom vyvoláva viacero faktov, napríklad prečo sa SŠHR rozhodla postaviť továreň pri Malackách na pozemku za vyše 450-tisíc eur, keď mala správa k dispozícii vhodný pozemok v Šarišských Michaľanoch za jedno euro. O zmene lokality rozhodla komisia. V komisii sedel aj Ján K., ktorý je obvinený v kauze platinových sitiek. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu