Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dobrovodského kolaps: Policajt, ktorý mu rozbil foťák, prišiel so samopalom!

Policajt, ktorého vyšetruje inšpekcia navštívil Dobrovodského Zobraziť galériu (2)
Policajt, ktorého vyšetruje inšpekcia navštívil Dobrovodského

MALACKY – Príbeh malackých Rómov a ich suseda Oskara Dobrovodského začína pripomínať nekonečný príbeh ako z akčného filmu. Dobrovodský, ktorý roky trpí nátlak zo strany svojich susedov, najnovšie úplne stratil dôveru v políciu. Muž zákona, ktorý mu mal rozbiť fotoaparát a ktorého konanie vyšetruje aj inšpekcia ministerstva vnútra, navyše naďalej stráži Družstevnú ulicu. Dokonca s partiou ďalších troch policajtov žiadal výpoveď Dobrovodského aj so samopalom v ruke!

Miera použitia zbraní je však otázna. Keďže susedský spor sa ťahá už dlho a policajti prešetrovali viacero nepravdivých obvinení na Dobrovodského, ten považuje ich správanie za nezákonný nátlak. „Ja už som stratil nervy. Viete, keď každý deň za vami chodia policajti, že som susedom podpálil povalu, chcel ich ženy na prostitúciu alebo strieľal po ich deťoch, tak už sa to nedá zvládať. Navyše tam šermujú samopalmi a keď majú zakročiť proti Rómom, tak len postávajú,“ reagoval Dobrovodský.

Podľa ministerstva vnútra rozhodol o použití samopalov šéf malackých policajtov. „Výzbroj policajtov vždy závisí od bezpečnostnej situácie v danej lokalite a je na rozhodnutí nadriadeného. Každý prípad treba vyhodnotiť individuálne. Ak má občan pocit, že policajt nepostupuje v súlade so zákonom, môže sa obrátiť na Sekciu kontroly a inšpekčnej služby MV SR, ktorá musí každý podnet preveriť,“ povedal nám Gábor Grendel z rezortu Daniela Lipšica.

Dobrovodsky_policia


Zaujímavé však je, že najaktívnejším mužom zákona so samopalmi bol aj Igor M. Jeho konanie z leta už pritom od prvého augusta preveruje inšpekcia ministerstva.  Dobrovodskému mal rozbiť fotoaparát, čo podľa našich informácii potvrdzuje aj záznam z kamery, ktorý na ulicu dal nainštalovať práve Lipšic. Ten jedenásteho augusta vyhlásil, že polícia v tomto prípade evidentne pochybila a o záveroch bude čoskoro informovať.

Ako je však možné, že policajt, ktorého vyšetrujú, že napadol občana, stále stráži okolie, kde poškodený býva? „K incidentu s rozbitým fotoaparátom sa 1. 8. 2011 začalo vyšetrovanie vo veci pre trestný čin zneužívania právomoci verejného činiteľa. Procesné úkony zatiaľ neboli ukončené. Výsledky by mohli byť známe približne do dvoch týždňov,“ bráni postup ministerstva Grendel. Kým sa teda vyšetrovanie neskončí, Dobrovodský bude musieť strpieť nielen susedov ale aj policajta, ktorý ho napadol a rozbil mu fotoaparát. Navyše Dobrovodský spomína aj na ďalší nepríjemný zážitok so spomínaným mužom zákona. Vraj mu večer o deviatej svietil svetlometom do izby, pretože si ho predtým nahrával na kameru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu