Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dobrovodského trestajú za útok na Rómov: Je to lož, chcú ma zlomiť, tvrdí!

Situáciu mnohokrát riešila polícia
Situáciu mnohokrát riešila polícia (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA/MALACKY - Najhorším susedským spolunažívaním v krajine by sa dali nazvať spory Malačana Oskara Dobrovodského a mnohočlenej rómskej rodiny, ktorá býva vedľa neho. Napriek tomu, že situáciu sa snažilo riešiť mesto, občianski aktivisti, ale aj extrémisti Mariána Kotlebu, problémy pokračujú.

Najnovšie konflikty mali opäť spôsobiť katastrofálne hygienické návyky najmladších členov rómskej rodiny. Podľa Dobrovodského chodili pravidelne vykonávať malú aj veľkú potrebu na jeho stenu.

Jeho susedia to však vidia inak. Podľa výpovede členov rómskej rodiny sa mal správať agresívne, pričom mu na to nedali dôvod. V januári vraj "vyliezol na betónový plot a nadával do cigánskych ku*iev malým deťom, čo sa hrali na dvore a následne vytrhol pri plote nejakú dosku a hodil ju po deťoch, ktoré netrafil."

Vo februári mal zas "vulgárne nadávať Rozálii Suchánkovej do špinavých cigánskych ku*iev a že sa ku*ví a taktiež sa vyhrážať rodine menovanej, že ich nechá vyhladiť extrémistami." Podobného "priestupku voči občianskemu spolunažívaniu" sa mal dopustiť aj pred niekoľkými dňami, v polovici marca. Situáciu začal riešiť obvodný úrad v Malackách.

Napriek tomu, že Dobrovodský sa bránil a uviedol, že "rómske deti robili hluk a močili pod plotom a vykonávali tiež veľkú potrebu, na čo ich upozornil," správny orgán dal za pravdu jeho susedom. Za priestupok proti občianskemu spolunažívaniu mu udelil síce len pokarhanie, ale Malačan to považuje za obrovskú nespravodlivosť a za snahu zničiť ho.

"Ide o absolútne vymyslené hlúposti s úmyslom poškodiť moje meno," uviedol pre Topky s tým, že sa odvolá. Ako dodal, Rómovia naňho doteraz podali už asi desať trestných oznámení, pritom on oznamoval "ničenie, devastáciu nášho domu, plotu, fyzické napadnutie mojej osoby" a nikoho za to doteraz nepotrestali. Za rozhodnutím o pokarhaní vidí len jedno, úmysel zlomiť ho a dostať na kolená.

Jeden z dokumentov OÚ Malacky:

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu