Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Detské prostitútky z Trebišova: Sex ponúkajú aj 13-ročné, polícia vraj o ničom nevie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

TREBIŠOV - Ešte vo februári sa hovorilo o epidémii syfilisu na východe Slovenska. Nakazené pritom mali byť aj deti. Malo ísť o detské prostitútky, často menej ako 15-ročné. Polícia však vraj o takýchto neplnoletých osobách, ktoré ponúkajú sex, nič nevie.

Tému syfilisu mala polícia riešiť od začiatku roka 2017 a spolupracovať mala aj so všetkými úradmi a odborníkmi. Podľa vtedy medializovaných informácií mali byť nakazené aj deti vo veku od 7-10 rokov. Polícia však tieto informácie poprela a označila ich za neobjektívne a nesprávne.

Podľa TV Markíza však v Trebišove ponúkajú sex za peniaze 15-ročné dievčatá a často aj mladšie. Dievčatá, ktoré pri ceste ponúkajú svoje telá, pochádzajú z miestnej osady. Rozšírený je tam aj syfilis.

"Doktor mi povedal, že ak sa mi na tele vyhodia také červené vyrážky, mám tam hneď prísť," povedalo jedno z dievčat. Svedkovia hovoria o tom, že často vídať 12 až 13-ročné dievčatá. Všetky to robia pre peniaze. Vedia o tom aj ich rodičia, ale tí im na to nepovedia nič, sú radi, že donesú peniaze navyše.

Keď ide okolo polícia, mladšie dievčatá sa rýchlo schovajú. Tie staršie ich však ponúkajú za príplatok. "Mám kamarátku, mladšiu, ona je ešte panna," hovorí ďalšia. Pohlavný styk s osobou pod 15 rokov je trestný čin, polícia však vraj informácie o takýchto dievčatách nemá. "V rámci vyšetrovania nedisponujeme informáciami a neobdržali sme žiadny podnet, z ktorého by vyplývalo, že sexuálne služby ponúkajú osoby mladšie ako 15 rokov," informovala polícia.

Viac o téme: DetiProstitúciaTrebišov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu