Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

ZÁZRAK Pri Petrovi stáli všetci svätí: Mal nehodu, nikto nechápe, ako tam mohol prežiť

Peter prežil mučivých desať hodín v havarovanom vraku Zobraziť galériu (4)
Peter prežil mučivých desať hodín v havarovanom vraku (Zdroj: Foto: polícia)

HANDLOVÁ - Neuveriteľný prípad ako z amerického filmu sa udial začiatkom týždňa v okrese Prievidza. Vodič Peter sa chcel vyhnúť lesnej zveri, no škaredo havaroval. Zostal hodiny zakliesnený v mraze v aute. Zúčastnení hovoria o zázraku.

V pondelok v noci o pol dvanástej jazdil Peter z Handlovej po ceste v Novej Lehote v okrese Prievidza smerom do Žiaru nad Hronom. Z ľavej strany mu ale náhle vbehla do srna a vtedy to prišlo. "Vodič v snahe vyhnúť sa zrážke so zverou strhol riadenie doprava, zišiel mimo cestu až ku kovovým zvodidlám, viac krát sa s vozidlom prevrátil a skončil v lese pod cestou prevrátený na streche. Po dopravnej nehode utrpel vážne zranenia a ostal zakliesnený vo vozidle," informovala hovorkyňa trenčianskych policajtov Elena Antalová. 

ZÁZRAK Pri Petrovi stáli
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Peter bol v zlom stave a nedokázal si privolať pomoc. Na druhý deň predpoludním o pol desiatej prechádzal okolo Ján (41) z Ráztočna. Všimol si mimo cesty skotúľané auto. Zastavil a išiel sa pozrieť k havarovanému vraku. Ostal v poriadnom šoku, pretože v aute zbadal zraneného muža v bezvedomí. Okamžite zalarmoval záchranné zložky. "Mladý vodič utrpel vážne zranenia, a to zlomeninu krčnej chrbtice a hrudnej chrbtice. Taktiež mal zlomené rebrá a pohmoždené pľúca. Na následky vážnych zranení sa bude liečiť niekoľko mesiacov," opísala Antalová.

Záchranca Ján Albert
Zobraziť galériu (4)
Záchranca Ján Albert  (Zdroj: Foto: polícia)

ZÁZRAK Pri Petrovi stáli
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Stal sa zázrak

Mladý Handlovčan prežil len vďaka Jánovi Albertovi, ktorý si vrak všimol a šiel ho skontrolovať. V čase, keď Peter havaroval, bola mrazivá noc, teplota klesla na – 15 stupňov Celzia. V havarovan vraku bol vážne zranený, zakliesnený a navyše ležal dole hlavou v bezvedomí. Takto sa nepohol desať hodín. V tomto smutnom prípade, našťastie, naozaj platí, že prežil iba zázrakom. 

Viac o téme: NehodaMrázHandlová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu