Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Otrasný prípad týrania zvierat: Dom hrôzy ukrýval 212 psov, výkaly a steny presiaknuté močom

V dome hrôzy žilo 212 psov v otrasných podmienkach.
V dome hrôzy žilo 212 psov v otrasných podmienkach. (Zdroj: FB/Státní veterinární správa)

KAMENICA NAD LIPOU – V otrasných podmienkach žilo 212 psov, ktoré chovala žena v staršom rodinnom dome. Českí veterinári tvrdia, že tak hrozný prípad týrania zvierat, si nepamätajú. Prípad prešetruje polícia.

Vrstva výkalov a podlahy doslova presiaknuté močom. Tak žilo v dome 212 psov, z ktorých bola väčšina zatvorená v malých klietkach, iní voľne pobehovali po dome. „Psi boli značne zanedbané, vykazovali znaky kožných, ušných a parazitárnych ochorení, mal aj prerastené pazúry,“ popísal pre iDnes.cz Petr Majer, hovorca Štátnej veterinárnej správy.

Psi boli v klietkach a v celom dome.
Zobraziť galériu (1)
Psi boli v klietkach a v celom dome.  (Zdroj: FB/Státní veterinární správa)

Polícia okamžite začala trestné stíhanie pre podozrenie z trestného činu zanedbania starostlivosti o zviera z nedbanlivosti. „V súčasnosti je prípad v štádiu vyšetrovania, bližšie informácie nebudeme poskytovať,“ povedala pre portál policajná hovorkyňa Stanislava Miláčková.

Všetkých 212 psov z domu hrôzy veterinári spolu s políciou odobrali. Momentálne sú v útulkoch po celej Českej republike. Pre veterinárov to bol najväčší prípad týrania psov a odoberania zvierat, aký za posledné roky zažili. „Naši kontrolóri si nepamätajú tak otrasné podmienky, v akých museli zvieratá žiť. Ani taký obrovský počet,“ povedal Majer.

Viac o téme: PsiVýkalyTýranie zvieratDom hrôzy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu