Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Fenka sa tak bála zverolekára, že radšej ušla: O polroka ju našli v úplne inej krajine

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

ZÜRICH - Deväťročná sučka nemeckého ovčiaka Rapunzel sa zabehla pri Frankfurte nad Mohanom a po takmer pol roku sa našla až vo Švajčiarsku. V Nemecku utiekla zrejme zo strachu pred zverolekárom. Nakoniec sa v starostlivosti lekárov rovnako ocitla, ale v inej krajine a po 400 kilometrov dlhom blúdení. Pri kraji diaľnice ju v noci na piatok ťažko zranenú našli zdravotníci záchrannej služby mesta Zürich a bežnou sanitkou pre ľudí ju odviezli do bezpečia.

Debra stratila milovaného psíka: FOTO Po rokoch sa stalo niečo, na čo určite nikdy nezabudne

Podľa agentúry DPA sa Rapunzel nechcelo k zverolekárovi v blízkosti Frankfurtu. Zvieraťu sa podarilo 15. augusta 2017 otvoriť dvere a utiecť od zverolekára medzi Frankfurtom a Aschaffenburgom.

Podľa očitých svedkov sa sprvu vydala na správnu svetovú stranu smerom domov, ale príliš neskoro odbočila. Rodina z Hösbachu pri Frankfurte ju hľadala s pomocou internetu a novín. "Vždy, keď sme sa psa už vzdávali, bol niekde znova videný," hovorí jeho majiteľka Jasmin Ehretová-Väthová.

Štyridsaťjedenročná žena sa už s fenkou cez víkend vo Švajčiarsku opäť šťastne zišla. Rapunzel vraj bola kosť a koža. "Bola úplne utlmená prostriedkami proti bolesti, ale okamžite ma spoznala," povedala majiteľka, podľa ktorej Rapunzel predtým nikdy neutiekla.

Primár chirurgie z veterinárnej kliniky univerzity v Zürichu Philipp Schmierer svoju novú pacientku chváli. "Rapunzel je veľmi milá," tvrdí. "Všetko dobre znáša," dodal. Fena pritom bola operovaná kvôli krvácaniu sleziny a niekoľkonásobnej zlomenine panvovej kosti. Pravdepodobne ju zrazilo auto a v utorok ešte dostávala infúziu. V starostlivosti lekárov musí zostať ešte zhruba dva týždne. Schmierer verí, že bude úplne vyliečená.

Majiteľka psa bola rýchlo nájdená vďaka čipu, ktorý malo zviera na krku. Ehretovou-Väthovou najviac prekvapilo, ako ďaleko Rapunzel ušla. "Vlastne je úplne nešportová a zúfalo lenivá," tvrdí žena.

Viac o téme: NájdenieFenkaRapunzel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu