Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dráma na Spiši: FOTO Balón v plameňoch odrezal dedinu od elektriny, posádka v ohrození

Na Spiši teplovzdušný balón pri pristávaní zachytil káble elektrického vedenia. Zobraziť galériu (3)
Na Spiši teplovzdušný balón pri pristávaní zachytil káble elektrického vedenia. (Zdroj: polícia)

HRABUŠICE - V piatok vo večerných hodinách nastala v obci Hrabušice tma. Zapríčinil to teplovzdušný balón, ktorý sa počas pristávania z nezistených dôvodov zachytil o elektrické káble. Následkom toho sa ocitol obal balóna v plameňoch. V koši sa nachádzalo 11 pasažierov a pilot.

V piatok vo večerných hodinách nastala v obci Hrabušice tma. Zapríčinil to teplovzdušný balón, ktorý sa počas pristávania z nezistených dôvodov zachytil o elektrické káble. Následkom toho sa ocitol obal balóna v plameňoch. V koši sa nachádzalo 11 pasažierov a pilot.

Na Spiši teplovzdušný balón
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

Ako nás informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová dráma sa odohrala okolo 20,30 hod. "Počas pristávania teplovzdušného balóna z doposiaľ presne nezistených príčin obal balóna zachytil káble elektrického vedenia," priblížila situáciu Mésarová. V koši sa nachádzalo 11 pasažierov a pilot. Balón v dôsledku zachytenia začal horieť. K zraneniu osôb našťastie neprišlo.

Na Spiši teplovzdušný balón
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

"V obci Hrabušice došlo k výpadku elektrickej energie. Pre prevádzkovateľa elektrického vedenia bola spôsobená presne nezistená škoda," informovala hovorkyňa. Na teplovzdušnom balóne  bola škoda predbežne vyčíslená na cca 20.000 eur. V prípade polícia začala trestné stíhanie pre podozrenie z prečinu všeobecného ohrozenia v súbehu s prečinom poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. "Bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania a znaleckého dokazovania," zakončila Mésarová. 

 

 

Viac o téme: OheňBalónSpiš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu