Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vážna nehoda pri Trstíne, čelná zrážka s kamiónom: Ženu (40) zázrakom zachránili z vraku na FOTO

Vodičku museli vystrihovať hasiči Zobraziť galériu (3)
Vodičku museli vystrihovať hasiči (Zdroj: Foto: HAZZ)

TRSTÍN - Vážna dopravná nehoda sa stala krátko pred obedom pri obci Trstín v Trnavskom kraji. Vodička sa zrazila s kamiónom, náraz bol taký silný, že žena ostala v aute zakliesnená, vystrihovať ju museli hasiči. Vo vážnom stave ju transportovali do nemocnice vrtuľníkom.

"Polícia dokumentuje dopravnú nehodu, ktorá sa stala dnes asi o 11.45 h na Bielej Hore za obcou Trstín smerom na Jablonicu," informovala hovorkyňa trnavských policajtov Martina Kredatusová a doplnila, že 40-ročná vodička osobného auta prešla z nezistených príčin do protismeru, kde sa zrazila s kamiónom.

Vážna nehoda pri Trstíne,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: HAZZ)

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. "Na miesto sme vyslali tri posádky záchrannej služby vrátane vrtuľníkovej. Zistili sme, že došlo k ľahkému zraneniu 44-ročného muža, ktorý utrpel poranenie predkolenia. 40-ročná žena utrpela ťažké zranenia, ostala zakliesnená v aute a museli ju vystrihnúť hasiči. S polytraumou ju záchranná zdravotná služba previezla na ihrisko v Trstíne, kde pristál vrtuľník, ktorý ju následne transportoval do nemocnice v Trnave," informoval zastupujúci hovorca záchranárov Jozef Minár. Vodič kamióna sa nezranil. Dychová skúška u vodiča kamiónu bola negatívna, vodičke bude na vylúčenie alkoholu odobratá krv. Cesta bola v úseku potrebný čas neprejazdná, polícia riadila odklon. Cesta na Bielej Hore je v oboch smeroch prejazdná bez obmedzení.

Vážna nehoda pri Trstíne,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: HAZZ)

Žena je v intenzívnej starostlivosti lekárov. "Pacientka je v tejto chvíli v stabilizovanom stave na Jednotke intenzívnej starostlivosti s polytraumou a poranením v panvovej oblasti," uviedol hovorca trnavskej nemocnice Matúš Stračiak.

Polícia upozorňuje vodičov, aby rýchlosť jazdy prispôsobili svojim schopnostiam a iným okolnostiam. Obzvlášť na kľukatej ceste treba zvýšiť opatrnosť, znížiť rýchlosť a niekedy sa obrniť trpezlivosťou.

 

Viac o téme: NehodaKamiónVrtuľník Trstín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu