Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Policajti prehovorili o detailoch rukojemníckej drámy: Po prestrelke zomrel Jozef (†41)!

Miesto činu Zobraziť galériu (2)
Miesto činu (Zdroj: Miroslav Vacula)

KRÁĽOVCE - Slovensko sa zobudilo do krušného rána. Médiami preletela informácia o rukojemníckej dráme v obci Kráľovce v okrese Košice - okolie, ktorá sa mala stať vo štvrtok popoludní. Podľa prvotných informácií portálu noviny.sk sa tam v rodinnom dome zabarikádoval 41-ročný muž, pričom držal ako rukojemníčku svoju 17-ročnú dcéru a vyhrážal sa, že dom vyhodí do vzduchu. Po niekoľkých hodinách od incidentu sa k prípadu vyjadrila polícia, nešlo o žiadnu rukojemnícku drámu.

Vo štvrtok poobede zavolala na políciu Miriam (39), ktorá uviedla, že má obavy o svojho manžela (†41). Uzamkol sa v dome už v nedeľu 1. februára s dvoma psami bojového plemena rotvajler  a manželku s dcérou poslal preč, informoval o tom riaditeľ košických policajtov Juraj Leško. "Muž ich nechcel pustiť dnu. Začali sme s ním komunikovať, ale odmietal pomoc." Vyhrážal sa, že dom vyhodí do vzduchu. Hasiči následne po súhlase manželky vošli do domu.“V momente, keď boli dvere otvorené, hodil muž fľašu s neznámou horľavinou a zapálil ju výstrelom z plynovej pištole. Jeden z prítomných policajtov utrpel popáleninu predlaktia pravej ruky. Počas tohto zákroku sa nám podarilo vytiahnuť jedného psa von,“ opísal Leško. 

Policajti prehovorili o detailoch
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Policajná akcia prebieha za dramatických okolností. Prišli ďalšie posily a keďže muž sa stále vyhrážal, že dom vyhodí do vzduchu, evakuovali susedné domy a priestor uzavreli. „Zároveň sme dom odpojili od elektrickej energie a zvnútra bolo počuť rôzne zvuky manipulácie s kovovými predmetmi, ako i zapálenie ohňa. Vyjednávanie nepomáhalo, a tak o 21.30 policajti násilne vnikli do domu. Muž s dvoma nožmi v ruke zaútočil na policajta a strhla sa medzi nimi bitka. V nutnej obrane, boli použité strelné zbrane, pri ktorých páchateľ utrpel štyri strelné poranenia hrudníka a brucha," uviedol policajný krajský riaditeľ. Počas zákroku sa zranil aj jednen z policajtov (26). Má poranenú ruku, ale nie je hospitalizovaný. "Vyšetrujeme, či ho poranila odrazená guľka alebo priama strela," vysvetil Leško. Policajti akciu ukončili krátko pred polnocou.

"41-ročný muž utrpel strelné poranenie v oblasti brucha, 26-ročný muž v oblasti predlaktia. Obidvoch mužov sme previezli do Univerzitnej nemocnice v Košiciach," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel. V nemocnici muža ihneď previezli na operačnú sálu. "Po operácií však umrel," informovala hovorkyňa košickej nemocnice Ladislava Šustová.

V súvislosti s udalosťou vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Košiciach začal trestné stíhanie pre zločin útoku na verejného činiteľa a zločin všeobecného ohrozenia v štádiu pokusu. Počas obhliadky miesta činu bola v dome okrem iného zaistená plynová pištoľ, v jednej z izieb boli rozmiestnené turistické plynové fľaše, ktoré sa nachádzali pri otvorenej mikrovlnej rúre. Táto však vzhľadom na odpojenú elektrickú energiu, nemohla byť použitá na iniciáciu výbuchu. Páchateľ však v ďalšej z izieb založil dve ohniská, ktoré boli po vykonaní služobného zákroku uhasené.

Vzhľadom na charakter udalostí, boli na miesto privolaní aj pracovníci Úradu inšpekčnej služby MV SR, ktorí preskúmajú postup polície, ako aj oprávnenosť použitia služobných zbraní. Prvotné informácie o rukojemníckej dráme, že Jozef držal v zajatí svoju dcéru sa, našťastie, nepotvrdili.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu