Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V prípade Evy obžalovanej z vraždy manžela prehovoril korunný svedok: Nechcela živiť darmožráča!

(Zdroj: topky)

PEZINOK - „Zuby ok“, to bola esemeska, ktorou Martin A. oznámil Eve T. Zámečníkovej, že zabil jej manžela a zakopal ho tak, ako sa dohodli. Dnes to uviedol počas výpovede na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku korunný svedok Martin A. Podľa neho je obžalovaná „veľmi inteligentná baba, žiadna sliepka, v hlave to má dobré upratané“.

Dôvodom, prečo sa chcela zbaviť manžela, je podľa neho to, že nechcela „živiť darmožráča“. Česká podnikateľka nebola lakomá, ale ak z človeka nič nemala, nedala mu ani päť korún. Za dôvod, prečo sa nakoniec on obrátil na políciu, keď s obžalovanou dobre vychádzal a k nemu bola aj štedrá, uviedol, že jej začal nedôverovať. Korunný svedok na súde priznal, že už bol odsúdený za násilnú kriminalitu ako mladistvý v roku 1998 a potom aj v roku 2001 za vydieranie. V súčasnosti podniká, má firmu Prétorián – group.

V septembri 2013 ho Eva požiadala vybaviť svadbu s Ľudovítom a len s dvoma svedkami. Zobrali sa potom v novembri v Motešiciach. Podľa svedka sa mu po svadbe Eva sťažovala, že jej manžel kradne peniaze a s „nejakou k...vičkou čaká dieťa“. V januári mu potom povedala, že sa má zbaviť Ľudovíta. Mal som si zadovážiť komplica, zakopali by sme ho a ona by ho časom vyhlásila za mŕtveho. Pred ním aj roztrhala Ľudovítov pas. Pôvodne mal zabiť aj komplica, to potom už nechcela. To sa mu veľmi nepozdávalo „ide o vagabundskú česť“. 

Presne všetko domyslené mala podľa neho iba do momentu vraždy. „Potom to už bol guláš,“ dodal. Keď mu oznámila, čo od neho chce, „zostal v ňom vnútorný nepokoj“„Pochádzam z kriminálneho prostredia, vyznám sa v kriminalite, ale nevedel som čo mám spraviť,“ uviedol. Svedok sa preto poradil s kamarátom, jedným trenčianskym policajtom a ten mu poradil, že sa má obrátiť na políciu. Martin A. to však podľa svojich slov nechcel riešiť s policajtmi z Trenčína, lebo „cez nich by ho vedela obžalovaná odpratať“. Uviedol aj, že Eva ho požiadala už začiatkom novembra, aby zabil jej kamarátku Martinu D., to vtedy však odmietol.

Obžalovaná mu mala zabezpečiť zbraň. Nebola to klasická devina a tak nezohnala strelivo a preto sa poprava oddialila, vysvetľoval svedok na súde. V stredu 22. januára si podľa Martina všimla, že má paralyzér a dohodli sa, že Ľudovíta omráči a zaškrtí. K vražde malo dôjsť v piatok 24. januára. Eva v ten deň korunného svedka prepašovala do domu, komplic mal prísť zadnou bráničkou. Zastrela žalúzie. Okrem jedla nechala v dome aj handry, švihadlo, dve eskapásky. Potravinovú fóliu dal dole z kuchynskej linky korunný svedok. On doniesol len čiernu látku, v ktorej vyniesli von zabaleného Ľudovíta. Po fingovanom útoku ho dali do kúpeľne a povedali, nech je ticho. Keď sa zotmelo, vyniesol ho komplic do auta a išli za policajtmi na dohovorené miesto. Martin A. obžalovanej napísal dohovorenú esemesku. 

S Evou svedok nemal podľa svojich slov pomer. Obchodovali sme spolu. „O čo ma požiadala, to som vykonal a zaplatila mi,“ dodal. „Išlo o nelegálnu násilnú činnosť, ale nie až takto závažnú,“ uviedol. Nechcel spresniť o čo išlo, lebo by si mohol privodiť trestné stíhanie. Poznajú sa päť rokov a pomáhala mu aj finančne, keďže má šesť detí. Na adresu manžela sa vyjadril, že je jednoduchý neškodný človek. „Ona nasypala zrno a on všetko zobkal. Vyklepala ho ako rezeň. Mala vo vzťahu strašne na vrch, prišiel s holou riťou,“ vyhlásil korunný svedok. Výpoveď korunného svedka označila Eva T. Zámečníková za „ jedno klamstvo vedľa druhého“. Jej brat vo výpovedí povedal, že to, čo je kladené sestre za vinu, je holý nezmysel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu