Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Úspech Slovenky Norisovej: Vďaka českému kinohitu zabojuje o Oscara!

Soňa Norisová účinkuje vo filme V tieni, ktorý má šancu získať Oscara. Zobraziť galériu (12)
Soňa Norisová účinkuje vo filme V tieni, ktorý má šancu získať Oscara.

BRATISLAVA – Obrovská príležitosť! Herečka Soňa Norisová (39) sa slovenským divákom najnovšie predstaví v českej detektívke s názvom V tieni, ktorá sa odohráva v období 50-tych rokov v bývalom Československu. Hoci sa táto snímka premieta u našich západných susedov len pár dní, teší sa veľkej diváckej priazni. Tvorcovia sa však radujú aj z iného úspechu – tento film dostal šancu zabojovať o Oscara.

Do našich kín to má v týchto dňoch namierená česká detektívka s názvom V tieni, v ktorej stvárňuje ústrednú postavu obľúbený český herec Ivan Trojan. Filmovou manželkou mu je Soňa Norisová, známa z viacerých televíznych seriálov alebo filmov.  Včera sa v našom hlavnom meste konala slávnostná premiéra a brunetka si v rozhovore pre topky.sk zaspomínala, ako nakrúcanie filmu z 50-tych rokov prebiehalo.

Norisová bola vybratá na úlohu manželky Ivana Trojana pomerne rýchlo. Tvorcovia sa pre ňu rozhodli na konkurze behom 20 minút. Herečke k tomu zrejme dopomohol aj fakt, že s kolegom sa už poznali. „Je dôležité, aby režisér videl, či to medzi tými ľuďmi funguje, či tam je také to iskrenie, či si ten človek vie predstaviť, že tí dvaja sú manželia, majú spolu dieťa, existujú spolu. My sme mali k sebe blízko, hrali sme už spolu, nemala som vystresovaný pocit a bola som uvoľnená,“ priblížila nám Soňa svoje dojmy z kastingu.  

Keďže sa túto detektívku rozhodla Česká filmová a televízna akadémia poslať do boja o Oscara v kategórii cudzojazyčných filmov, zaujímalo nás, ako tento úspech vníma samotná Norisová. „Je to samozrejme príjemné, je to ale nominácia za Českú republiku, v hre je ešte strašne veľa filmov,“ povedala na adresu toho brunetka. „Je to fajn pocit, ale pre mňa je hlavné, že som hrala v dobrom filme. A či to už dostane Oscara alebo nie, ten pocit vo mne zostane, lebo som pracovala so skvelým tímom,“ pochvaľovali si Soňa.

Spokojná však nie je len herečka, ale aj samotní diváci. Hoci sa film premieta len pár dní, už teraz ho videlo viac ako 20 tisíc ľudí. Ako sme sa od jeho tvorcov dozvedeli, príprava detektívky trvala zhruba 6 rokov a zohnať na jej nakrútenie finančné prostriedky nebolo vôbec ľahké. Česi totiž oveľa viac preferujú komédie zo súčastnosti než filmy s vážnou tematikou. Okrem Sone Norisovej účinkoval v tejto snímke aj slovenský herec Richard Stanke.

Sledujte Topky TV: Rozhovor s herečkou Soňou Norisovou.

Norisova - V tieni

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu