Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ed Sheeran ukázal zlaté srdce: Jeho spoveď z Afriky vás dojme

Ed Sheeran Zobraziť galériu (5)
Ed Sheeran (Zdroj: instagram/teddysphotos)

LONDÝN - Anglický spevák Ed Sheeran priznal, že ho silne zasiahol a šokoval osud chudobných afrických detí žijúcich na ulici medzi odpadkami.

„Videl som niekoľko podobných filmov, nakrútených pre Red Nose Day a naivne som si pomyslel, že moja cesta bude iná, že to zvládnem. Ale nič vás nemôže pripraviť na nesmierny šok, keď vidíte malé deti spať medzi odpadkami. Vedel som, že na svete existuje chudoba, ale vďaka zážitku na vlastné oči som si uvedomil, že som doteraz nemal predstavu o tom, čo chudoba skutočne znamená. Realita mi lámala srdce. Naozaj nechcem plakať a snažím sa to všetko v sebe udržať, ale jednoducho je to pre mňa obrovský šok. Cítim sa bezmocne," vyjadril sa 26-ročný spevák. 

Rodák z Hebden Bridge navštívil Afriku, aby videl ako charitatívna organizácia Comic Relief pomáha v chudobnej Libérii. Zároveň priznal, že cesta zmenila jeho pohľad na život a o zážitkoch napísal pre denník The Sun. Detailnejšie opísal stretnutie s miestnym chlapcom menom JD, ktorý spal na ulici bez vankúša či prikrývky.

„Necítim sa zahanbene, ak priznám, že som bol vydesený. Bolo dostatočne zlé predstaviť si JD-ho, ako sa musí postať sám o seba, zohnať si jedlo a miesto na prespanie. Žiadnemu dieťaťu by sa nemalo stať, aby sa zobudilo uprostred noci na ulici s nožom pri krku," dodal Sheeran. Okrem napísania textu nakrútil pre Red Nose Day video, v ktorom požiadal ľudí, aby prispeli na charitu a pomohli deťom žijúcim v chudobe. 

Edward Christopher Sheeran debutoval v roku 2011 albumom +, po ktorom nasledovali štúdiovky x (2014) a ÷ (2017). So všetkými troma nahrávkami dobyl UK Chart, pričom s druhou a treťou sa dostal na vrchol aj v americkom rebríčku Billboard 200. Na konte má napríklad dve Grammy, štyri BRIT Awards či dve Ivor Novello Awards.

Viac o téme: Ed Sheeran
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu