Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ďalšia rana pre Guns N' Roses: Bojuje legendárna kapela s rozpadom?!

Ron Thal
Ron Thal (Zdroj: SITA)

NEW YORK – Americkú hardrockovú kapelu Guns N' Roses opustil gitarista Ron "Bumblefoot" Thal. Pre hudobného žurnalistu Garyho Graffa to potvrdil nemenovaný zdroj z okolia skupiny s tým, že 45-ročný hudobník odišiel z Guns N' Roses ešte vlani v júni, doteraz však o tom on ani kapela oficiálne neinformovali.

Tento týždeň pritom z kapely odišiel aj ďalší gitarista - Daren Jay "DJ" Ashba, ktorý sa chce venovať svojej kapele Sixx:A.M.

"Bumblefoot skončil v Guns N' Roses ešte vlani. Nechápem, prečo sa naďalej vyhýba odpovedi na otázku, či je ešte členom kapely. Počas vlaňajšieho juhoamerického turné oznámil spevákovi Axlovi Roseovi, že s kapelou absolvuje ešte júnovú sériu vystúpení v Las Vegas a potom končí," uviedol Graffovi spomínaný zdroj. Samotný Bumblefoot prednedávnom informoval, že sa momentálne sústreďuje na sólovú kariéru, to, že už v skutočnosti nie je členom Guns N' Roses, však nespomenul.

Graff sa ho na to preto tento týždeň priamo opýtal, dostal však iba vyhýbavú odpoveď. "K tejto záležitosti sa nebudem vyjadrovať. Myslím, že existuje dostatočné množstvo náznakov, aby ste si domysleli, na čom mi momentálne záleží. Som veľmi zaneprázdnený človek a naozaj si veľmi užívam všetko, čomu sa venujem, a taktiež si myslím, že všetko, čo robím, má budúcnosť a nejaký plán - sólová tvorba, iné kapely, produkovanie, charita a edukačné projekty. Toto sú všetko veci, ktoré mám rád a ktoré mi naozaj chýbali, takže sa teším, že sa im môžem znova venovať," uviedol Bumblefoot, ktorý bol členom Guns N' Roses od roku 2006, keď nahradil Bucketheada. 

Guns N' Roses vznikli v roku 1985 a svoju najväčšiu slávu zažili po vydaní debutovej nahrávky Appetite For Destruction (1987) s hitmi ako Welcome To the Jungle, Sweet Child O' Mine a Paradise City. Kapela na úspech prvého albumu nadviazala nahrávkou G N' R Lies (1988) a potom v roku 1991 štúdiovkami Use Your Illusion I a Use Your Illusion II, ktoré vyšli v ten istý deň. Žánrovo pestré nahrávky obsahovali single You Could Be Mine, Don't Cry, Live And Let Die, November Rain, Knockin' On Heaven's Door, Civil War a Estranged. Členovia formácie, predovšetkým spomínaný spevák Axl Rose a gitarista Slash, sa však čoraz viac hádali a nenahrávali nové skladby. V roku 1993 ešte vydali album coververzií "The Spaghetti Incident?" a v argentínskom Buenos Aires odohrali posledný koncert v najslávnejšej zostave. Slash z kapely odišiel v roku 1996. Po dlhých rokoch skupina vydala v novembri 2008 nový štúdiový album Chinese Democracy. 

Viac o téme: Guns N' RosesRon Thal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu