Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Zachary Quinto zo seriálu Hrdinovia prekvapuje: Som homosexuál

Zachary Quinto Zobraziť galériu (3)
Zachary Quinto

LOS ANGELES - Americký herec Zachary Quinto, známy predovšetkým zo seriálu Hrdinovia (2006 - 2010) alebo snímky Star Trek (2009), zverejnil svoju homosexualitu. Tridsaťštyriročný rodák z Pittsburghu tak spravil v rozhovore pre magazín New York a taktiež prostredníctvom svojej oficiálnej webovej stránky.

V spomínanom rozhovore Quinto hovoril o svojej úlohe v divadelnom predstavení Angels in America, ktoré bola podľa jeho slov skúsenosťou, ktorá mu otvorila oči. Quinto v tejto hre stvárňoval muža, ktorý opustil svojho partnera trpiaceho aids.

"Bola to najnáročnejšia úloha, akú som ako herec stvárňoval, ale zároveň aj najprospešnejšia. Ako gej som si uvedomil, že je pred nami ešte veľa práce a je veľa vecí, ku ktorým sa treba vyjadriť a zaujať postoj," uviedol v rozhovore Quinto. Herec sa znova označil za geja, keď prišla reč na legalizáciu sobášov homosexuálov a mladého geja Jameyho Rodemeyera, ktorý spáchal samovraždu, pretože bol pre svoju sexuálnu orientáciu terčom šikanovania.

Quinto, ktorý o svojej sexuálnej orientácii až doteraz odmietal verejne hovoriť, spomenul Rodemeyera aj v článku na svojej webstránke. "Keď som sa dozvedel, že Jamey Rodemeyer spáchal samovraždu, tak ma to veľmi trápilo. Keď som však zistil, že Jamey len niekoľko mesiacov pred smrťou nakrútil video o tom, ako sa to zlepšuje, tak som cítil neopísateľnú beznádej. Sám som minulý rok nakrútil podobné video, v čase keď sa začali množiť nezmyselné a tragické samovraždy gejov. Vo svetle Jameyho smrti som si však okamžite uvedomil, že žiť život geja bez toho, aby som to verejne priznal, jednoducho nestačí na to, aby som výraznejšie prispel k úplnej rovnoprávnosti homosexuálov," napísal herec, ktorý už viackrát stvárnil úlohy gejov.

"Život Jameyho Rodemeyera zmenil môj život. A zatiaľ čo jeho smrť ma núti želať si, aby som to spravil už skôr, som mu naveky vďačný za to, že vo mne vyvolal túto zmenu," dodal Quinto.

Informácie pochádzajú z webových stránok magazínov The Hollywood Reporter a People.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu