Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nebojácna Kristína Kövešová o aktuálnej situácii na Slovensku: Mám pocit, že sme sa ocitli v 90. rokoch!

Kristína Kövešová Zobraziť galériu (6)
Kristína Kövešová (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Je to tu opäť?! Markizácka redaktorka Kristína Kövešová (34) patrí v poslednom období k najvýraznejším osobnostiam slovenskej novinárskej obce. Vrhá sa do veľkých káuz a upozorňuje na veci, ktoré roky boli v našej krajine prehliadané. Zaujímalo nás preto, aký má názor na to, čo sa aktuálne deje v našej krajine. A sympatická tmavovláska to povedala jasne - má pocit, že sme sa ocitli v 90. rokoch!

Kristina Kovesova

Kristíne Kövešovej za posledné mesiace prischol prívlastok nebojácna. Na vlastnej koži okúsila nebezpečné vyhrážky, nepríjemné napadnutia aj ohrozovanie zbraňou. Niet preto divu, že podobne ako väčšinu Slovenska aj ju veľmi zasiahla informácia o vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. 

Aj vďaka jeho článku o napojení vládnucich politikov na taliansku mafiu sa v našej vláde začali diať veľké zmeny. Zaujímalo nás preto, aký názor má na aktuálnu situáciu na Slovensku známa redaktorka. „Čo sa týka mňa, ako ľudsky, ja to vnímam veľmi ťažko. Veľmi ťažko sa mi pozerá na to, že boli zavraždení dvaja mladí ľudia, že vyhasli dva nevinné ľudské životy. Modlím sa – i keď si tým nie som veľmi istá, aby bol tento ohavný čin objasnený a aby vrahovia boli potrestaní,“ povedala pre Topky.sk Kövešová.

Tá má vraj pocit, že sme sa vrátili takmer o 30 rokov späť. „​Byť investigatívnym novinárom v dnešnej dobe, mám pocit, že sme sa ocitli v 90. rokoch. Ja si tie útoky, ale nie také tragické, ja si proste tie útoky zažívam denno-denne a tí kriminálnici sú naozaj neuveriteľne drzí. Oni poznajú, ako sa ti majú vyhrážať v rámci zákona, oni vedia, čo si môžu dovoliť, oni vedia, dajme tomu, že polícia nič nezmôže, vedia, že veľa slušných ľudí nebude dávať trestné oznámenie, lebo sa boja. Funguje tu rôzne zastrašovanie. Ako je možné, že pred pár dňami ma úplne drzo zase napadli zlodeji? Lebo vedia, že nebudú potrestaní...“ dodala pohoršene markizáčka. 

Tá má aktuálne na svojom konte úplne novú skúsenosť s rodičmi bývalej hlavnej štátnej radkyne Márie Troškovej. Keď totiž zazvonila pri ich dverách v Púchove, dočkala sa poriadne studenej sprchy. A to doslova! Máriina mama totiž na redaktorku vyliala z balkóna niekoľko litrov vody. Následne na štáb Markízy vybehol Troškovej otec, začal sa vyhrážať a hádzať po nich kamene. 

Prečítajte si viac:

Markizácka redaktorka navštívila rodinu Márie Troškovej: Fyzický útok a vyhrážky zabitím!

Viac o téme: Kristína Kövešová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu