Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Markizáčka Kövešová čelí ďalším vyhrážkam: Vykrikoval na mňa, že je zo SIS!

Kristína Kövešová Zobraziť galériu (4)
Kristína Kövešová (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Každý deň prekračuje hranice bezpečnosti. Kristína Kövešová (34) už niekoľko mesiacov pracuje na mimoriadne odpornom prípade, o ktorom sa na Slovensku ľudia stále boja hovoriť. Odvážna markizáčka sa okrem mnohých ďalších tém aktívne venuje kauze psích zápasov, ktoré sú, bohužiaľ, na Slovensku smutnou realitou. Zdá sa, že pomaly, ale isto prichádza celej veci na kĺb. Najnovšie sa jej totiž vyhrážal muž, ktorý o sebe tvrdí, že je členom Slovenskej informačnej služby.

Pred niekoľkými týždňami Kristína objavila v Dolných Orešanoch farmu, kde našla viac než 90 psov. „Tam prebiehajú dve trestné. Prvé je za zanedbanie starostlivosti o zvieratá, ktoré ešte nie je dokončené. V druhom prípade za nebezpečné vyhrážanie, keďže po mne strieľal, bolo vznesené obvinenie,“ povedala nám, keď sme sa zaujímali, ako sa situácia vyvíja.

To však ani zďaleka nie je všetko. Redaktorka počas uplynulých dní zistila ďalšie nové skutočnosti. „Pri Dunajskej Strede sme našli veľmi podozrivý chov a niekoľko psov, kde bol ešte aj ten taký kolotoč na tréning psov. Tam takisto boli rôzne útoky, kedy nás chlap zabarikádoval autom, bil nás po kamere a hovoril, že je príslušníkom SIS a ešte uvidíme,“ prekvapila nás počas rozhovoru.

Kristína hovorí, že celý prípad je náročnejší o fakt, že podporu nenašla ani u miestneho starostu. „Tak to funguje na Slovensku. Len pred pár týždňami sa nám podarilo zbúrať v Ivanke pri Dunaji ring, kde sa reálne konali psie zápasy - pred zhruba asi desiatimi rokmi. Muž, ktorý má dom vedľa, sa mi priznal, že áno, zápasy sa tam reálne konali,“ prezradila nám brunetka s tým, že dotyčný muž jej mal s úsmevom na tvári oznámiť, že s celou situáciou aj tak nič nezmôže a údajne dokonca priznal, že nechutné zápasy navštevoval i on sám.

A ešte stihol podotknúť, že má zbrojný preukaz a keď teda za ním prídem, on si úplne bez problémov môže náhodou pomýliť tú kameru so zbraňou a môže vystreliť,“ šokovala nás ďalšími vyhrážkami. To sú také tie bežné vyhrážky, ktoré fungujú v praxi, kedy ty vieš, že v rámci legislatívy ty nič nedokážeš, ale všetci vieme, o čo tam išlo,“ dodala na záver, no ako hovorí, vzdať sa rozhodne nemieni.

Ak vás zaujíma, aký má Kristína pohľad na prácu polície a s akým prístupom sa počas svojej práce stretla, pozrite si náš videorozhovor.

 

Viac o téme: ReflexKristína KövešováPsie zápasy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu