Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Markizáčka Kövešová o šokujúcich praktikách: Ľahol mi pod auto, dieťa strčil pod mrežu... Ľudia prežívajú TEROR!

Kristína Kövešová Zobraziť galériu (4)
Kristína Kövešová (Zdroj: Jan Zemiar)

NITRA - Dovoľujú si čoraz viac! Už niekoľko týždňov Kristína Kövešová (34) pracuje na reportáži o zlodejskom gangu v Nitre, ktorý sužuje návštevníkov i personál v miestnych nákupných centrách. Ako však ona sama hovorí, toto je niečo, s čím sa počas práce stretla vôbec po prvýkrát. Zločinci totiž neváhajú zneužívať vlastné deti, ktoré nútia kradnúť a zároveň ohrozujú ich životy.

„Naozaj ma prekvapilo, že na Slovensku sa nám podarilo nájsť ešte drzejších zlodejov ako boli Rumunky z centra Bratislavy,“ povedala nám na úvod odvážna Kristína, ktorá musela ešte počas leta strpieť množstvo vyhrážok a fyzických útokov, aby z hlavného mesta vyhnala zlodejskú mafiu okrádajúcu turistov i domácich. 

Kika Kovešová

V Nitre sa však za posledné mesiace situácia zhoršila natoľko, že musela zasiahnuť. „Chodia tam kradnúť, no nekradnú len dospelí, ale aj malé deti. Bavíme sa o deťoch, ktoré majú od 6 do 10 rokov,“ prezradila nám s tým, že ide o ľudí, ktorí sú mimoriadne agresívni. Dokonca až natoľko, že sa ich bojí personál nákupných centier. Predavačov, ktorí robia problémy, sú totiž údajne schopní čakať pri odchode z práce. Trebárs aj na autobusovej zástavke. „Ja rozumiem, že tí ľudia majú strach, hovoria o tom, že tá bezpečnostná služba, čo tam je, urobí iba že – pokoj, pokoj a čaká sa na políciu. Je mi ľúto, že na Slovensku si stále nevieme dať rady so zlodejmi a je naozaj šokujúce, že tam kradnú deti,“ zamyslela sa markizáčka, ktorú zlodeji doslova prinútili z nákupného centra ujsť. 

Hoci podľa jej slov zlodeji väčšinou po priamej konfrontácii utečú, títo sa zachovali úplne opačne.    „Začali nám robiť to, čo robia predavačom. Po centre nás prenasledovali, začali za nami utekať a doslova nás z toho centra vyhnali. S tým, že na nás útočili, kým sme sa cez schody dostali po prvé parkovisko. Tam si ten muž ľahol pod auto a začal vykrikovať, že keď sa pohnem s tým autom, tak ho zrazím. A tá žena do neho stále tlačila, že – rozbi jej tú kameru,“ povedala nám Kristína, ktorá priznala, že takýto zvrat pri nakrúcaní nečakala. 

Kristína Kövešová denne prekračuje hranice bezpečnosti. Verí však, že za dobro a spravodlivosť sa oplatí bojovať.
Zobraziť galériu (4)
Kristína Kövešová denne prekračuje hranice bezpečnosti. Verí však, že za dobro a spravodlivosť sa oplatí bojovať.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Čo je ešte hrôzostrašnejšie, pri ataku na redaktorku či personál sa odporní zlodeji neštítia využívať ani vlastné deti, ktoré tak priamo ohrozujú. „Keď chceli dať predavači v obchode dole mrežu, on chytil dieťa a začal ho dávať pod mrežu a kričať: Chceš mi zabiť dieťa?! No a každý normálny človek čo urobí? Stopne tú mrežu, lebo nechce ublížiť dieťaťu. Tým, že ju nedali dole, nezabránili v lúpeži a oni normálne odišli. To isté v podstate urobil mne. Ľahol si pod auto a kričal: Mám tu dieťa, prejdeš dieťa, prejdeš aj mňa. Zabiješ ma, keď odídeš,“ krútila hlavou odvážna redaktorka, ktorá nechápe, ako je možné, že v tomto prípade ešte nezakročila polícia, no zlodejom sa bude aj naďalej venovať. 

Viac o téme: Kristína Kövešová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu