Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Květa Fialová (†88) zomrela presne pred mesiacom: Pochovaná bude až budúci rok!

Květa Fialová Zobraziť galériu (5)
Květa Fialová (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

PRAHA – Do hereckého neba presne pred mesiacom odišla legendárna herečka Květa Fialová († 88). Zomrela po rokoch zápasu s účinkami srdcovej mozgovej príhody a Alzheimerovej choroby. Napriek tomu, že je už mesiac mŕtva, pochovaná bude až budúci rok na Slovensku.

Očarujúca a usmievavá herečka, ktorá sa narodila 1. septembra 1929 v slovenskej obci Veľké Dravce, má za sebou bohatú umeleckú kariéru. Do pamäti divákov sa zapísala aj úlohami vo filmoch ako Princezna se zlatou hvězdou, Limonádový Joe, Fantóm Morrisvillu, Adéla ještě nevečeřela, Účastníci zájazdu a iné.

Pred mesiacom však odišla do umeleckého sveta. Napriek tomu, pochovaná bude až budúci rok, o čom rozhodla jej dcéra Zuzana Hášová (56). „Maminku mám zatiaľ v urne doma a nie je kam sa ponáhľať. Rada by som, až ju budeme pochovávať, aby to všetko okolo bolo voňavé, rozkvitnuté, veselé,“ povedala českému denníku Aha! Hášová, ktorá priznala, že urna z popolom bude uložená do zeme v slovenskej dedine Lazisko v Nízkych Tatrách.

„Bolo to maminkine prianie,“ tvrdí Zuzana. V Lazisku neďaleko Liptovského Mikuláša mala totiž domček herečkina mama a Květa to tam milovala. Navyše na miestom cintoríne odpočíva nielen jej matka, ale aj sestra. „Dala im prednosť i pred manželom, mojim otcom, ktorý je pochovaný v Prahe,“ prezradila dcéra zosnulého režiséra Pavla Háši (†80).

Pre uloženie urny v lete sa rozhodla dcéra herečky vraj aj preto, že z urny na dedinskom cintoríne má vyrásť strom. „Na internete som si našla firmu, ktorá do popola pridá hlinu so semienkami. Keď sa tá urna zasadí do zeme a po čase sa rozpadne, vyrastie na jej mieste strom. Tak uvidíme!,“ dodáva Hášová.

Viac o téme: Květa Fialová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu