Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pri pohľade na ňu budete mať problém: Slovenská kráľovná krásy zmenená na nepoznanie!

Miss Slovensko 2015 Lujza Straková Zobraziť galériu (23)
Miss Slovensko 2015 Lujza Straková (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Cez víkend sa na Bratislavskom hrade konala vernisáž obrazov s názvom Party v 21. storočí. Sériu fotografií, v centre pozornosti ktorých je ozdobná čelenka parta, nafotili známe osobnosti slovenského spoločenského života. Medzi nimi aj bývalá kráľovná krásy Lujza Straková (22). No a práve pri pohľade na ňu môžu mať mnohí problém... Takto by ste ju spoznali?

Uplynulú sobotu na Západnej terase Bratislavského hradu odštartovala výstava obrazov s názvom Party v 21. storočí. Ide o limitovanú kolekciu 33 fotografií takmer zaniknutých slovenských párt a vencov. Tá vznikala počas dvojročnej intenzívnej spolupráce Zuzany Senášiovej a Ľubomíra Saba, tvoriacich pod značkou LSZ Photography, maliarky Sarah I. Avni a etnologičky Kataríny Chabrečekovej.

Fotomodelkami projektu sa stali známe Slovenky, no ich výber nebol vôbec ľahký. Bola tam totiž jedna podmienka - museli byť slobodné a bezdetné. „Modelky na obrazoch sú úspešné mladé ženy, ktoré boli starostlivo vyberané tak, aby spĺňali požiadavku nosenia párt, ako tomu bolo v minulosti. Museli byť slobodné a bezdetné. Sú to na Slovensku mediálne známe modelky, moderátorky, herečky a speváčky,“ vysvetlila etnologička.

Na jednom z obrazov sa objavila aj Miss Slovensko z roku 2015 Lujza Straková. No a práve pri pohľade na ňu môžu mať mnohí veľký problém. Známa kráska je totiž na fotografii zamaskovaná tak, že ťažko vôbec rozoznať, kto na zábere pózuje. Ak by ste sa však chceli presvedčiť na vlastné oči, výstavu fotografií si môžete pozrieť na Západnej terase Bratislavského hradu až do 17. apríla 2017. Vstup je voľný.

„Fotenie bolo pre mňa veľkým zážitkom. Zuzka a Ľubko sú profesionáli, ktorí vedia, čo robia. Ich fotenia prebiehajú vždy hladko a to aj vďaka priateľskému prístupu a dbajú na to, aby sa počas fotenia každý cítil príjemne,” povedala nám Lujza, ktorá sama seba na tomto obraze nevníma ako tú dôležitú. „Vnímam to skôr tak, že dôležitými prvkami na fotografiách sú hlavne naše slovenské skvosty a umelecké maľovanie na tvár. Myslím, že podstatný je výsledok - celkové umelecké dielo. Kto ma však dobre pozná, vie ma identifikovať,” prezradila pre topky. 

Miss Slovensko 2015 Lujza Straková je na obraze doslova na nepoznanie.
Zobraziť galériu (23)
Miss Slovensko 2015 Lujza Straková je na obraze doslova na nepoznanie.  (Zdroj: LSZ Photography)

Lujza Straková, Miss Slovensko 2015
Zobraziť galériu (23)
Lujza Straková, Miss Slovensko 2015

Video: Pozrite si, ako to vyzeralo na vernisáži obrazov Party v 21. storočí.

Akcia v Galérii na Bratislavskom hrade, Party v 21.storoci - atmosfera

Viac o téme: Lujza Straková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu