Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Magda Paveleková žije, chytila druhý dych: Šok pre ľudí!

Magda Paveleková Zobraziť galériu (3)
Magda Paveleková (Zdroj: SITA, TASR)

BRATISLAVA – Kuriózna situácia. Slovensko v týchto dňoch smúti za obľúbenou herečkou Magdou Pavelekovou (†84). Humoristka poslednýkrát vydýchla v pondelok ráno. A hoci všetky médiá aktuálne informujú o jej úmrtí, najnovšie číslo časopisu Slovenka uvádza, že umelkyňa sa má k svetu a chytila druhý dych.

Tí, ktorí si kupujú tlač v novinových stánkoch, môžu zostať v týchto dňoch prekvapení. Zatiaľ čo všetky periodiká informujú o úmrtí Magdy Pavelekovej, časopis Slovenka avizuje na svojej titulnej strane exkluzívny rozhovor s herečkou. „Chytila druhý dych,“ píše sa pod fotografiou z ktorej sa usmieva obľúbená Majda.

V tomto prípade však nejde o nevedomosť kompetentných alebo zámer vydavateľstva oklamať čitateľov. Hlavnú úlohu totiž zohrala nešťastná zhoda náhod. Topky.sk zisťovali, ako sa niečo podobné mohlo stať. Rozuzlenie je nasledovné. Najnovšie číslo týždenníka sa tlačilo počas uplynulého víkendu. Teda v čase, kedy pani Magda ešte žila. Do stánkov sa periodikum začalo distribuovať v pondelok ráno. Až následne vyšlo najavo, že práve v ten deň obľúbená herečka naposledy vydýchla. Proces sa však už nedal zvrátiť, a tak je na stánkoch takéto kuriózne vydanie.

Magda Paveleková žije, chytila
Zobraziť galériu (3)
​V súvislosti so vzniknutou situáciou treba podotknúť, že týždenník nemal podobnú smolu prvýkrát. Pred rokmi zas vyšiel na titulke s Michalom Dočolomanským, kde bolo palcovými písmenami napísané: „Vyhlásenie Michala Dočolomanského len pre Slovenku“. V ten istý deň, ako toto vydanie vyšlo, umelec zomrel.

 

 

 



Vyjadrenie šéfredaktorky Márie Mikovej k titulke Slovenky s Magdou Pavelekovou uvádzame v plnom znení:

Magda Paveleková žije, chytila
Zobraziť galériu (3)

Redakcia Slovenky vyjadruje hlbokú sústrasť rodine zosnulej herečky Magdy Pavelekovej, ktorá minulý týždeň v stredu 15. júla 2015 poskytla redaktorke Slovenky rozhovor. 

Vzhľadom k šokujúcej pondelkovej situácii, ktorá zarmútila všetkých tých, ktorí mali pani Magdu Pavelekovú úprimne radi, dovoľte nasledovné stanovisko:
 
Začiatkom minulého týždňa pani Magda osobne telefonovala do redakcie s tým, že plánuje uskutočniť sériu rozhovorov. Ako prvú si vybrala Slovenku, ku ktorej prechovávala nielen profesionálny, ale aj hlboko ľudský vzťah. Aj vzhľadom k tomu, že časopis Slovenka ju sprevádzal od jej mladých rokov.  Z úcty k legende, ktorá dlhodobo rozhovory odmietala aj nám, a s príchodom jej menín sme jej  zablahoželali  a venovali kyticu. 

Vtedy nikto netušil, že hlboko osobný rozhovor, ktorý poskytla redaktorke, bude jej posledný. O jej aktuálnom dobrom zdravotnom stave, o tom, že plánovala stretnutia s ďalšími novinármi, svedčí aj fakt, že na utorok 21. júla si s nami dohodla ďalšie stretnutie – fotografovanie vo svojej  záhrade. Titulok Magda Paveleková Chytila druhý dych bol  adekvátny. 

Správa o jej náhlom úmrtí nás šokovala v čase, keď  práve prebiehala distribúcia nového čísla Slovenky. Časopis Slovenka sa už 67 rokov, len s ojedinelými zmenami, distribuuje vždy v pondelok ráno. Uzávierka čísla je v piatok vo večerných hodinách, tlač prebieha podľa harmonogramu tlačiarne, spravidla počas víkendu. 

Je pre nás veľkou cťou, že Magda Paveleková si vybrala na exkluzívny rozhovor náš časopis, zároveň je nám veľmi ľúto, že nás náhle a nečakane opustila. 

 


Viac o téme: Magda Paveleková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu