Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Konflikt v zákulisí nášho šoubiznisu: Bárta naštvananý na Jojku - zneužili ma!

Alexander Bárta a Vladimír Kobielsky v novej kontroverznej kampani na novú sériu Paneláku. Zobraziť galériu (9)
Alexander Bárta a Vladimír Kobielsky v novej kontroverznej kampani na novú sériu Paneláku.

BRATISLAVA – Hoci herec Alexander Bárta (38) patril dlhé štyri roky medzi hlavné postavy jojkárskeho Paneláku, v roku 2012 v ňom definitívne skončil. Aktuálne sa však tvorcovia seriálu rozhodli zakomponovať jeho postavu Milana Kordiaka nielen do deja, ale aj do upútaviek na pripravovanú sériu. A to tak, že ho povystrihovali zo starých dielov a zaradili do nových. Navodzuje to teda dojem, že v projekte opäť účinkuje. To sa však samotnému hercovi nepáči.

Hoci herec Alexander Bárta v roku 2012 v Paneláku skončil, scenárista Andy Kraus jeho postavu Milana Kordiaka z projektu úplne nevyškrtol. Ponechal si zadné dvierka - odpratal ho do zahraničia. Ostatní seriáloví hrdinovia ho preto z času na čas v rámci deja spomínali, no nikdy sa tam fyzicky neobjavil.

Po takmer troch rokoch sa však v Jojke rozhodli, že novú sériu oživia práve niekdajšou hviezdou seriálu. Keďže však herec účinkuje v konkurenčnej televízii, nemohol prijať angažmán do Paneláku. Tvorcovia preto riešili situáciu naozaj nezvyčajným spôsobom. Jednoducho využili staré natočené zábery, ktoré vznikli pred zeleným plátnom, a nastrihli ich do jednej z nových epizód. Vďaka tomuto triku sa Milan Kordiak objaví na pohrebe Jakuba Švehlu (Vladimír Kobielsky). 

Tým však na Kolibe s vizuálnymi efektmi neskončili. Stanica v pondelok večer spustila upútavky na pripravovanú sériu projektu, pričom aj do nich "nasekala" Alexandra Bártu. Tieto zábery sa tiež tvária ako novo nakrútené. Zaujímavé je, že všetko vznikalo poza umelcov chrbát. Keď sme sa s ním totiž v tejto súvislosti spojili, netajil prekvapenie.

 „Neviem, čo mám na to povedať. Asi nič. To, že s tým niekto nemá problém a takto to zneužíva, je na jeho svedomí. Mňa sa nikto nič nepýtal. Nepamätám si, že by sa niekedy v minulosti stalo, že nejakého herca takto dostrihli. Ale na druhej strane ma to ani neprekvapuje. Nemôžem byť ani pohoršený, lebo dnes si médiá robia, čo chcú. Vytratila sa akási slušnosť. No hoci mi to príde neférové, nemám na nich ťažké srdce. Dostal som od nich na začiatku šancu, ktorú si vážim. Nemienim sa s nimi doťahovať. Nejde tu ani tak o to, že je to podvod na mňa, ako skôr podvod na diváka. Ale keď to ľudia uvidia, zistia, kde je pravda,“ reagoval pre topky.sk Bárta. Ako sa teda zdá, tvorcovia sa snažili novú sériu urobiť natoľko pútavú, až sa schýlil k netradičným praktikám. Otázkou ostáva, či takýto ťah priláka divákov k obrazovkám, alebo skôr spôsobí presný opak.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu