Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Hrozné správy pre obľúbeného Slezáčka z Paneláku: Diagnóza RAKOVINA!

Herec Juraj Slezáček bojuje s rakovinou. Zobraziť galériu (5)
Herec Juraj Slezáček bojuje s rakovinou.

BRATISLAVA - Ešte vážnejšie problémy! Začiatkom minulého roka všetci fanúšikovia Paneláku s napätím sledovali správy o zdravotnom stave Juraja Slezáčka (71). Herec totiž podstúpil operáciu ciev a zotavoval sa dlhšie, než sa čakalo. Dnes však bojuje s oveľa horšou diagnózou. Lekári mu totiž našli nádor v ústach. Bohužiaľ sa zdá, že ide o ten horší - rakovinový typ.

Choroba si nevyberá... A vie to aj Juraj Slezáček, ktorého tisícky divákov milujú ako Emilka z Paneláku. Bohužiaľ, herec má teraz oveľa vážnejšie starosti, než nakrúcanie seriálu. Letné chvíle mu totiž narušila tá najhoršia správa od lekárov. 

„Má zhubný nádor v ústach. Rakovina je v pokročilom štádiu, tvrdí zdroj denníka Plus 1 deň. Na Slezáčka vraj aktuálne čaká náročná operácia, po ktorej bude pre neho ťažké prijímať potravu. On sám však svoj zdravotný stav nechcel komentovať. Informácie o vážnej chorobe ale nepoprel. 

Herca teda čaká naozaj urputný boj. Svoje sily bude musieť zmobilizovať ešte viac, než minulý rok, kedy sa kvôli záľube v cigaretách musel podrobiť operácii ciev. 

Čo je zhubný nádor

V ľudskom tele sa neustále množia bunky a ich delenie je regulované organizmom. Pod vplyvom rakovinotvornej látky však dochádza k porušeniu tejto regulácie. Narušená materská bunka sa nekontrolovane delí a utvára nádor. Bunky zhubného nádoru potom prenikajú do okolia a ničia orgány, z ktorých vznikli. Sú schopné deliť sa prakticky donekonečna.

Ďalším charakteristickým znakom zhubnosti je chopnosť tvoriť metastázy, teda druhotné nádory. Tie vznikajú tak, že nádorové bunky krvným alebo lymfatickým obehom prenikajú do ostatných častí tela, kde sa usídlia a množia. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu