Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rany osudu pribúdajú: Juraj Slezáček bojuje s rakovinou a oplakáva kolegu z Paneláku

Juraj Slezáček Zobraziť galériu (9)
Juraj Slezáček (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Slovenský herec Juraj Slezáček smúti za svojím psom, ktorý je známy najmä ako Dunčo zo seriálu Panelák (2008). Jemnosrstý pšeničný teriér, ktorý sa v skutočnosti volal Klork, mal v poslednej dobe zdravotné problémy, a tak sa herec spolu s manželkou Jelou rozhodli ukončiť jeho trápenie.

"Klork postupne úplne ohluchol, oslepol a stratil čuch. Prestával sa orientovať v byte a už nás ani nespoznával. Už som s ním nikde nemohol chodiť, ani len do kaviarne, kde so mnou vždy sedával aj dve hodiny, lebo nevydržal. V noci začal štekať, zavýjať a každú chvíľu plakal. Ja som chorý, manželka má problémy s nohami a aj o pol druhej sa pýtal von. Keď sme sa vrátili, o pol hodiny chcel ísť zase. Veľmi o tom nerozprávame. No manželka odviezla psíka uspať. Odovzdala ho, zaplatila a išla preč," objasnil Slezáček, ktorý v súčasnosti bojuje s rakovinou. Manželia si psíka zobrali z útulku v apríli 2006. Herec spoznal Klorka v Slovenskom národnom divadle počas konkurzu do predstavenia O myšiach a ľuďoch.

Juraj Slezáček sa okrem množstva divadelných predstavení objavil aj v televíznych filmoch ako napríklad Kocúrkovo (1971), Štyria grobiani (1976), Zbojníci (1978), Večera (1978), Veselé panie z Windsoru (1980), Na skle maľované (1980), Škola žien (1981), Tiene v raji (1986), Riaditeľ (1986), Stratený list (1992) či Kráľovská hra (1999). 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu