Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mojsejová musí na slobodu zabudnúť: Zaznel verdikt a Nora onemela!

Nora Mojsejová zostáva vo väzbe. Zobraziť galériu (4)
Nora Mojsejová zostáva vo väzbe.

KOŠICE – Vytúženého prepustenia sa podnikateľka Nora Mojsejová (55) opäť nedočkala. Práve dnes totiž uplynula zákonná 7-mesačná lehota vyšetrovacej väzby, v ktorej ju držia kvôli údajným daňovým podvodom. Prokurátor však podal návrh na predĺženie jej pobytu za mrežami o ďalších 7 mesiacov a Krajský súd mu sčasti vyhovel. Podnikateľka vyfasovala ďalšie 3 mesiace. Rozhodnutie si vypočula smutná a nechcela sa k nemu vyjadrovať.

Na súd prišla Nora Mojsejová s vážnym výrazom v tvári, akoby už vopred tušila, že na slobodu sa opäť nedostane. „Je to pre mňa ťažké. Už niekoľko mesiacov som nevidela svoju rodinu a som veľmi prekvapená, že prokurátor naďalej trvá na dôvodoch väzby, ktoré podľa mňa neexistujú,“ povedala pred súdom. I keď je silná žena, bolo cítiť z jej hlasu potlačované emócie.

Ako podnikateľka na pojednávaní povedala, pred časom ju v rámci vyšetrovania odviedli domov, aby im odovzdala pas. „Vyšetrovatelia sa chceli uistiť, že som ozaj bola trikrát v USA a vždy som sa vrátila. Po siedmich mesiacoch som konečne videla aspoň svojich dvoch psíkov. A bola som zhrozená, že z domu na Pereši mi zmizol nábytok za 120 tisíc eur,“ prezradila.

Situáciu však nijako nemôže riešiť, prokurátor trval na jej väznení a na súde chcel pre ňu ďalších 7 mesiacov.  Po vynesení uznesenia, podľa ktorého strávi Nora za mrežami ďalšie 3 mesiace, podnikateľke nebolo do reči. Keď novinári zisťovali, ako vníma tento verdikt, netajila rozhorčenie. „To čo je za otázka?“ reagovala podráždene a odmietla sa ďalej vyjadriť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu