Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Tajný plán nového šéfa Markízy: Zrušenie televízie a vyhadzov 100 ľudí?!

Matthias Settele začal v televízii Markíza už naplno úradovať. Zobraziť galériu (3)
Matthias Settele začal v televízii Markíza už naplno úradovať.

BRATISLAVA – Škrtať, škrtať a ešte raz škrtať! S takýmto cieľom nastúpil začiatkom októbra Rakúšan Matthias Settele (46) na post generálneho riaditeľa televízie Markíza. Niet pochýb, že sa svojej funkcie zhostil naozaj zodpovedne. Od prvého momentu robí všetko pre to, aby cieľ svojej misie splnil. Po chodbách modro-žltej televízie sa v týchto dňoch nehovorí o ničom inom, len o brutálnych zmenách, ktoré má nový šéf v pláne. Ako sa nám podarilo zistiť, počet zamestnancov chce riadne preriediť. Otáznik visí aj nad osudom jednej z televíznych staníc v portfóliu Markízy.

Strach a neistota! V Záhorskej Bystrici panuje v týchto dňoch poriadne dusná atmosféra. Zamestnancov Markízy totiž mátajú chodbové reči, podľa ktorých by malo v televízii dôjsť k výrazným zmenám. Nový riaditeľ Matthias Settele má totiž za úlohu znížiť náklady. A zdá sa, že už aj vie, ako to dosiahne.

Podľa našich informácií plánujú z modro-žltej televízie prepustiť zhruba 100 zamestnancov v priebehu najbližších mesiacov. „Chcú to spraviť postupne, aby to nebolo hromadné prepúšťanie. Každý mesiac by malo prísť o svoj flek asi 10 až 20 ľudí. Už k tomuto mesiacu odchádzajú prví,” dozvedeli sme sa od nášho zdroja. Najmenej isté miesta majú strihači, kameramani, zamestnanci televízneho webu, či ľudia zo spravodajstva.

Settele však neplánuje meniť len počty pracovníkov. Okrem iného sa hovorí aj o zrušení televízie Fooor, ktorá sa profilovala ako zábavná stanica a vysielať začala iba pred trištvrte rokom. Markízu sme oslovili o stanovisko. „Zvažujeme niekoľko alternatív, ale momentálne je pre nás prioritou posilnenie Doma a Dajto,” povedala nám na margo toho hovorkyňa Tatiana Tóthová. K personálnym zmenám sa nevyjadrila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu