Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Markíza chystá svetovú šou: Títo budú v porote!

Porotu kulinárskej šou tvoria odborníci z kuchárskej brandže. Zľava: Radek Šubrt, Martin Korbelič a Jiří Štift. Zobraziť galériu (9)
Porotu kulinárskej šou tvoria odborníci z kuchárskej brandže. Zľava: Radek Šubrt, Martin Korbelič a Jiří Štift.

BRATISLAVA – Odborníci na slovo vzatí! Už na jeseň štartuje na obrazovkách televízií Markíza a Nova kulinárska šou s názvom MasterChef. Amatérski kuchári v nej v priebehu niekoľkých týždňov nezabojujú iba o peňažnú odmenu v hodnote 50 tisíc eur, ale aj o vydanie knihy s vlastnými receptami. Keďže sa blíži termín štartu tejto relácie, prípravy sú už v plnom prúde. Nám sa v súvislosti s tým podarilo zistiť, kto zasadne do porotcovských kresiel.

Kuchárska šou s názvom MasterChef, ktorá sa na jeseň objaví na obrazovkách Markízy a Novy, je známa po celom svete. Za 22 rokov bola odvysielaná v 36 krajinách a videlo ju viac ako 250 miliónov divákov. A už čoskoro v nej odprezentujú svoje umenie aj amatérski kuchári zo Slovenska a z Čiech. 

Do finálovej zostavy sa cez kastingy dostalo 20 súťažiacich. Tí budú musieť presvedčiť o svojich kvalitách trojicu odborníkov z fachu. 

Porotcovská zostava šou MasterChef je nasledovná:

Markíza chystá svetovú šou:
Zobraziť galériu (9)

Radek Šubrt (41)

Má za sebou prax vo vychýrených hoteloch v Nemecku, Švajčiarsku, Amerike i v Česku. Jeho kuchárskym krédom je nechať každú surovinu prehovoriť samu za seba a vyznieť do posledného chuťového akordu. Na otázku, či dokáže byť tvrdým kritikom, reagoval slovami: „To je veľmi ťažké. Som aj veľmi tolerantný, pretože varenie nie je len o uvarení, ale o výbere kombinácií, samostatnej prezentácii a hlavne o materiáli. To všetko si vždy premyslím a potom zareagujem.“

Markíza chystá svetovú šou:
Zobraziť galériu (9)

Martin Korbelič (37)

Je šéfkuchárom prestížnej slovenskej reštaurácie. Má mnoho skúseností z rodného Slovenska a aj zo zahraničia. Pred dvoma rokmi sa stal víťazom slovenského kola najprestížnejšej kuchárskej súťaže na svete Bonuse d'Or. Je špecialistom na francúzsku kuchyňu a zástupcom modernej gastronómie pod Tatrami. Z jeho slov je zrejmé, že to s ním súťažiaci nebudú mať vôbec ľahké. Chcem byť férový a úprimný. Keď sa mi nebude páčiť postup, práca alebo výsledok súťažiaceho, tak to dám najavo. A keď budem mať výhrady, súťažiaceho šetriť nebudem. Naopak, keď budem očarený,  prekvapený, veľmi rád pochválim a poteším sa spolu s ním. Samozrejme som si vedomý toho, že súťažiaci nie sú profesionálnymi kuchármi a bude na porotcoch ukázať im tú správnu cestu,“ povedal Korbelič.

Markíza chystá svetovú šou:
Zobraziť galériu (9)

Jiří Štift (37)

Posledné tri roky je šéfkuchárom istého pražského hotela. Predtým zbieral skúsenosti na stážach v uznávaných reštauráciách v Nemecku, Belgicku, Taliansku, USA a v Anglicku. Pol roka pracoval na lodi Queen Elizabeth II. Na konte má množstvo ocenení, pred troma rokmi vydal kuchársku knihu. Porotca má jasnú predstavu o tom, aký by mal byť víťaz celej kulinárskej šou. „Nemal by si po výhre v súťaži myslieť, že už všetko vie. Na kuchárstve je totiž najkrajšie, že sa stále máte čo učiť,“ poznamenal odborník, ktorý v minulosti navaril aj mnohým slávnym osobnostiam.  

Tip: Pozrite si program televízie Markíza na najbližšie dni na našej stránke telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu