Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nožom dobodal slovenského milenca svojej ženy

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/OLOMOUC - Za vraždu milenca svojej ženy poslal dnes súd Františka Cinu (55) na desať rokov do väzenia. Cina svojho soka zabil po hádke kuchynským nožom v jednej z rómskych osád.

Cinova manželka (43) od neho so svojim milencom odišla na konci minulého roka. Cina ju nechal hľadať aj políciou. Nakoniec sa prišlo na to, že sa so svojim novým druhom zdržiava v Kojetíne na Morave, v prostredí tamojšej rómskej komunity.

Ohrdnutý manžel ich tam prvého januára vyhľadal a pohádal sa s nimi. Cina pritom muža niekoľkokrát bodol do nohy a pravej časti hrudníka kuchynským nožom. Rany poranili pľúca a srdce a muž na mieste vykrvácal. Cina potom z domčeka vybehol a okamžite sa nechal zadržať policajnou hliadkou.

Obžalovaný sa pred súdom obhajoval tým, že sa najprv len bránil. Milenec jeho ženy sa na neho vraj vrhol ozbrojený hrdlom od rozbitej sklenenej fľaše. Obhajoba žiadala, aby bol vzhľadom k okolnostiam odsúdený za zabitie, nie za vraždu.

Podľa krajského súdu v Olomouci, ktorý prípad prejednával, vzniknutú situáciu sám nezavinil. Muselo mu však byť jasné, že útokom môže svojho protivníka usmrtiť. "Nič ho nemohlo oprávňovať k tomu, aby situáciu v rodine riešil smrťou iného človeka," povedal k prípadu sudca Vladimír Hendrych. Cina napokon dostal trest za vraždu, ale na spodnej hranici sadzby. Nebude ani v najprísnejšom type väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu