Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Škaredá príhoda Nikoly počas letu cez Prahu: Prišla o vzácnu vec z batožiny, vinník je vraj jasný

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

PRAHA - Nepríjemnú skúsenosť zažila naša čitateľka po prílete do Kodane. Zistila totiž, že z jej batožiny zmizla drahá kamera. Má silné podozrenie, že ju ukradli počas medzipristávania na pražskom letisku. Aké je vysvetlenie kompetentných?

Vaše tipy

"Stala sa taká príhoda, že mi vykradli podpalubnú batožinu. Ukradli mi Go Pro kameru za 400 eur," začína svoje rozprávanie Nikola, ktorá 7. januára letela z Dubaja do Kodane, pričom v Prahe mali medzipristátie. A práve tam sa krádež podľa nej udiala. "Čakali sme tam sedem hodín v noci, kedy bolo letisko úplne prázdne, a ráno sme pokračovali do Kodane. Zamestnanci letiska museli využiť voľnú chvíľu a poprehabovali sa v batožine," tvrdí. 

Škaredá príhoda Nikoly počas
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Medzinárodné Letisko Václava Havla sa takýmito udalosťami ale nezaoberá, keďže je to vec výlučne obchodných partnerov. "Podobnú sťažnosť  zo začiatku januára sme ako prevádzkovateľ letiska neobdržali, ale na tom nie je nič zvláštne, pretože všetky reklamácie prebiehajú vždy medzi obchodnými partnermi, čiže medzi leteckou spoločnosťou a ich klientom. Keďže zamestnanci Letiska Praha, a.s. neprichádzajú s odbavenými batožinami do kontaktu, zvyčajne nie sú súčasťou prípadného riešenia takejto sťažnosti," povedala pre Topky hovorkyňa pražského letiska Marika Janoušková. 

Škaredá príhoda Nikoly počas
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Nikola samozrejme podala formálnu sťažnosť, no neuspela. V prepravných podmienkach je totiž uvedené, že sa v batožine nesmú prepravovať žiadne cenné veci. "Obdržali sme Vašu reklamáciu, ktorá Vám vznikla v súvislosti s leteckou prepravou spoločnosti Travel Service, a.s. Ľutujeme, ale sme nútení Vám oznámiť, že za stratu kamery zo zapísanej batožiny Vám nemôžeme poskytnúť náhradu. Podľa prepravných podmienok pre cestujúcich a batožinu cestujúci nesmie v zapísanej batožine prepravovať krehké veci (parfumy, okuliare, fľaše, sklo, vodná fajka) alebo predmety podliehajúce rýchlej skaze (lieky, peniaze, kreditné karty, šperky, kľúče, cenné papiere, pasy, nosiče dát, elektronické prístroje ako walkman, fotoaparát, videokamera, mobilný telefón, laptop atď.). Ospravedlňujeme sa za spôsobené problémy," stojí v odpovedi, ktorú obdržala. 

Škaredá príhoda Nikoly počas
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Možné je aj to, že Nikolu neokradli v Prahe, ale napríklad ešte na letisku v Dubaji či v Kodani. To ale vylučuje. "Z Dubaja som už letela a všetko bolo v poriadku. V Dubaji sa nekradne. Na lavičke tam môžete nechať iPhone a keď s a o hodinu vrátite späť, je tam. A do/z Kodane som letela už asi tridsaťkrát a nikdy sa mi nič podobné nestalo. V Prahe na to mali sedem hodín a asi tri prílety za celú noc, takže na krádež bolo dost času," poznamenala. 

Pravda je ale taká, že nič nezmôže. Ocitla sa v slepej uličke. Nemá kameru a peniaze za ňu jej nikto nevráti. Cíti sa podvedená, no zmluva so spoločnosťou, s ktorou letela, nepustí. Preto malá rada na záver. Pri kúpe letenky si vždy poriadne prečítajte prepravné podmienky, aj keby vám to mala zabrať viac času než vám je milé, aby ste sa v budúcnosti vyhli prípadným problémom.

Viac o téme: LetiskoKrádežLetisko václava havla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu