Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nebezpečné či roztomilé? Jedinečné FOTO a VIDEO zábery diviačej rodinky

Diviakom objektív zvedavého fotografa vôbec nevadil, skôr naopak Zobraziť galériu (8)
Diviakom objektív zvedavého fotografa vôbec nevadil, skôr naopak (Zdroj: Tip čitateľa)

VRANOV NAD TOPĽOU – Nebezpečné alebo roztomilé? Po tom, čo v obci Merník (okres Vranov nad Topľou) v pondelok rozzúrený diviak napadol dôchodkyňu a vážne ju zranil, sa podarilo inému Vranovčanovi zachytiť chlpaté zvieratá v úplne inej situácii. Pasúce sa diviaky aj s mláďatkami v Ruskej Porube mu dovolili prejsť až do ich tesnej blízkosti, pričom ani brvou nepohli. O naozaj jedinečné zábery na prvý pohľad krotkých zvierat sa s nami podelil.

Vaše tipy

Do nezávidenia hodnej situácie sa v pondelok dostala dôchodkyňa z obce Merník, ktorú na vlastnej záhradke napadol diviak. Podľa starostu obce Mariána Kostelníka išlo o typické správanie diviaka, keď je v tiesni a s podobným útokom sa ešte nestretol. "Diviaka zrejme vytlačila z lesa a splašila do obce svorka psov,“ povedal.

Rodinka sa pásla aj s mladými
Zobraziť galériu (8)
Rodinka sa pásla aj s mladými  (Zdroj: Tip čitateľa)

O tom, že diviaky v tejto oblasti útočia naozaj zriedkavo, nás presvedčil aj Adrián, ktorý bol nedávno vo Vranove nad Topľou na návšteve u starých rodičov. S krochkajúcimi zvieratami si odtiaľ odniesol úplne opačný zážitok. „Nedávno som v Ruskej Porube (okres Humenné) natrafil na troch diviakov s dvoma mláďatami,“ povedal nám.

Divé svinky sa podľa neho pásli rovno pri ceste a nevystrašil ich ani hlasný zvuk Adriánovej motorky, ktorý okolo nich prefrčal. Pohľad na nebojácne a roztomilé mláďatka si chcel zvečniť. „Stihol som ísť domov po auto, fotoaparát, rodičov aj starých rodičov, aby si toto divadielko tiež pozreli,“ dodal.

Odvážny fotograf sa dostal do naozaj tesnej blízkosti
Zobraziť galériu (8)
Odvážny fotograf sa dostal do naozaj tesnej blízkosti  (Zdroj: Tip čitateľa)

Keď sa na miesto vrátil, diviaky sa stále pokojne pásli a na to, že si ich zblízka prišiel pozrieť zástup ľudí, vôbec nereagovali. Zvieratká sa naopak smelo pretŕčali pred objektívom. „Na to, že mali aj mladé, vôbec neboli ostražité, nevšímali si nás. V živote som sa s tým nestretol,“ čuduje sa Adrián.

Smelosť chlpáčov odbúrala všetky zábrany
Zobraziť galériu (8)
Smelosť chlpáčov odbúrala všetky zábrany  (Zdroj: Tip čitateľa)

Podľa poľovníckeho portálu diviačia zver vo všeobecnosti pred ľuďmi uteká. Avšak ak sa zviera cíti byť ohrozené, môže človeka nepríjemne prekvapiť. Najmä ak ide o vodiacu diviačicu s mladými. Adriánovo stretnutie s pokojnou diviačou rodinkou bolo veľmi nezvyčajné. Avšak v prípade napadnutej dôchodkyne zrejme zapracoval diviačí obranný mechanizmus.

Jedinečné VIDEO diviačej rodinky pasúcej sa na lúke v Ruskej Porube

Diviaky

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu