Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

VIDEO Drsná diskusia o referende v Európskom parlamente: Slovákov označili za homofóbov!

Ulrike Lunaceková Škripekovi v súvislosti s referendom nič nedarovala.
Ulrike Lunaceková Škripekovi v súvislosti s referendom nič nedarovala. (Zdroj: YouTube)

BRUSEL – Slovenské referendum sa aj v takto inými udalosťami nabitých časoch dostalo na pretras na pôde Európskeho parlamentu. Do slovenského europoslanca Branislava Škripeka zo strany OĽaNO sa pustila podpredsedníčka Európskeho parlamentu Ulrike Lunaceková. Skúsená politička obvinila Slovensko z vyhlásenia „homofóbneho referenda“.

Na prvom zasadnutí od referenda, ktorého sa zúčastnilo takmer milión registrovaných voličov, Lunaceková vystúpila na podporu LGBT komunity. „Slová pána Škripeka ma donútili zamerať sa na tému LGBT komunity a boj proti homofóbii. Pán Škripek, bola som naozaj prekvapená, keď ste spomenuli tlak na suverénny štát... Myslím, že nikto netlačil na slovenskú vládu alebo na slovenský parlament, aby rozhodli o slovenskom referende, homofóbnom refedende,“ povedala na úvod.

Podpredsedníčka delegície pre vzťahy s Bosnou a Hercegovinou a Kosovom a členka výboru pre zahraničné veci dostala na vyjadrenie len minútu, preto použila naozaj ostré slová: „A keď ste povedali, že tam bola veľká kampaň proti referendu, nebolo to fér. Väčšina obrázkov, ktoré som ja videla, bola s pápežom, ktorého ste použili za účelom podpory referenda. Preto som chcela teraz hovoriť, aby som zdôraznila skutočnú potrebu aktívneho plánu boja proti homofóbii v Európe.“

Lunaceková zdôraznila, že táto téma je síce právne upravená, no Európska únia nemá žiaden plán, ktorým by reálne pomáhal ľuďom. Zlú situáciu demonštrovala aj na prípade Litvy, kde zakázali knihu rozprávok, v ktorej vystupovali homosexuáli. Podporovateľka skupiny zelených v Európe pôvodom z Rakúska tak zobrala svojimi trefnými slovami Škripekovi vietor z plachiet.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu