Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najmenší byt sveta? Nič pre klaustrofobikov!

Pri spaní si musí dávať pozor na strop
Pri spaní si musí dávať pozor na strop

SYDNEY/BRATISLAVA - Felice Cohenová žije už tri roky v izbe o veľkosti 8,3 m2 na newyorskom Manhattane. Keď spí, strop sa nachádza iba 60 centimetrov od jej tváre. Kúpeľňa je tak stiesnená, že žena musí sedieť bokom na toalete. V prvú noc údajne dostala záchvat klaustrofóbie a takmer spanikárila.

Po troch rokoch však Cohenová tvrdí, že to stálo za to. Nájomné za malý byt v exkluzívnej štvrti činí približne iba 700 dolárov, zatiaľ čo jej susedia platia okolo 3-tisíc. "Chcela som žiť na Manhattane, ale nechcela som utratiť všetky svoje úspry, cez priateľa si našla toto. Je to skvelé miesto v bezprostrednej blízkosti Central Parku," hovorí. 

Felice pracuje ako osobná organizérka a jej profesionálne schopnosti rýchlo premenili tento malý kúsok vesmíru na obývateľnú plochu. Ako prvý nainštalovala stôl, potom odstránila dvere zo skriniek a nahradila ich tenkým závesom. Má iba dva taniere, jeden nôž, vidličku a lyžicu. Osobné veci ako sú oblečenie znížila na minimum. Na regály, posteľ a ďalšie skladovacie jednotky, ktoré jej pomohli byť zútulniť a využiť priestor, minula približne tisíc dolárov.

V byte nie je kuchyňa, ale Felice si to vykompenzovala malým ohrievačom a chladničkou. "Myslím si, že ľudia majú príliš veľa miesta a priveľa vecí. Vyrastala som v dome s dvoma obrovskými skriňami, ktoré sú asi tak veľké ako celý môj byt, ale dokázala som sa obmedziť," povedala. "Koľko vecí naozaj potrebujeme? Je to menej, než si myslíte," dodáva.

Nakoniec však pripustila, že nejaké veci má ešte stále u svojho strýka a matky, ale chce nájsť spôsob, ako do apartmánu natlačiť aspoň bicykel.



Najmenší apartmán


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu